Bolsonaro'dan darbe iması: Ordu emirlerimi uygulamaya hazır

Salgın tedbirlerini uygulamayı reddeden Brezilya'nın aşırı sağcı Devlet Başkanı Bolsonaro, "Silahlı kuvvetlerimiz bir gün sokağa çıkabilir" dedi ve 'ordunun emirlerini uygulayacağını' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınının hızla yayıldığı Brezilya'da, aşırı sağcı Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun Covid-19'u ciddiye almaması nedeniyle patlak veren siyasi kriz sürüyor. "Silahlı kuvvetlerimiz bir gün sokağa çıkabilir" diyerek darbe imasında bulunan Bolsonaro, 'ordunun emirlerini uygulayacağını' söyledi. Son aylarda, bakanlıklara kendisine yakın isimleri atayan Brezilya Devlet Başkanı, "Sorun yaşarsak, sahaya nasıl ineceğimize dair planlarımız var" ifadelerini kullandı.

Mart ayında, savunma bakanının aniden görevden alınması sonrasında üç kuvvet komutanı eş zamanlı olarak istifa etmişti. Eski savunma bakanı Fernando Azevedo e Silva'nın, 'silahlı kuvvetlerin anayasaya sadık olduğunu ve Bolsonaro'nun şahsi gücü olmadığını' söylediği iddia edilmiş, bu konuşmanın hemen ardından kovulduğu aktarılmıştı. Silva'nın yerine Bolsonaro, kendi özel kalem müdürü olan Walter Souza Braga Netto'yu savunma bakanı olarak atadı.

Silva'nın ardından Kara Kuvvetleri Komutanı Edson Pujol, Deniz Kuvvetleri Komutanı Ilques Barbosa ve Hava Kuvvetleri Komutanı Antônio Carlos Moretti Bermudez de görevlerinden ayrıldı.

Yine Bolsonaro'ya yakın isimlerden Anderson Gustavo Torres de adalet bakanlığına getirildi. Brezilya basınında çıkan haberlerde ise Torres'in, federal polis teşkilatı ile federal otoyol polisi başkanlığına Bolsonaro'nun desteklediği adayları atadığı belirtilmişti. (DIŞ HABERLER)