Bolsonaro, Suudi Arabistan'ın hediyesi 3,2 milyon dolarlık mücevheri teslim edecek

Brezilya eski Devlet Başkanı Bolsonaro'nun avukatları, Suudi Arabistan'ın müvekillerine hediye ettiği, beyan edilmeyen 3,2 milyon dolar değerindeki mücevheri yetkililere teslim edeceğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Brezilya eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun avukatları, Suudi Arabistan'ın müvekillerine hediye ettiği, fakat beyan edilmeyen 3,2 milyon dolar değerindeki mücevheri yetkililere teslim etmeyi kabul ettiğini açıkladı.

France 24 haber sitesinin aktardığına göre, Brezilya'nın Estado de Sao Paulo gazetesinin vergi memurlarının Ekim 2021'de Orta Doğu'ya yaptığı resmi ziyaretten dönen bir Maden ve Enerji Bakanı yetkilisinin sırt çantasında bulunan bir kutu mücevhere el koyduğunu ve söz konusu mücevherlerin 3,2 milyon dolar değerinde olduğunu haberleştirmesinin ardından Bolsonaro hakkında federal polis ve vergi dairesi tarafından soruşturma başlatılmıştı. 

BOLSONARO 'KİŞİSEL HEDİYE' OLDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Yetkililer, hükümet heyetinin, lüks İsviçre markası Chopard'a ait bir saat ve bir kalemin de yer aldığı mücevher setini havaalanında beyan etmediğini söylerken, Brezilya eski Devlet Başkanı Bolsonaro, saat, kalem ve diğer lüks eşyaların 'kişisel hediyeler' olduğunu söylemiş ve yasalar çerçevesinde hareket ettiğini savunmuştı.

Yerel basına yansıyan haberlere göre, Suudi Arabistan'ın hediye ettiği mücevherleri yetkililere teslim etme kararı, Brezilya Adalet Bakanı Flavio Dino'nun, Bolsonaro'nun mücevherlerle ilgili ifadeye çağrılacağını açıklamasının ardından geldi. Dino, soruşturma kapsamında ayrıca çok sayıda fotoğraf, video ve delilin bulunduğunu kaydetmişti.

Brezilya'daki Kongre baskınını 'kışkırttığı' gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan Bolsonaro, 30 Aralık 2022'den bu yana ABD'de yaşıyor. Bolsonaro'nun ABD'de daha fazla kalabilmek için vizeye başvurduğu kaydediliyor. (DIŞ HABERLER)