Boğaziçi'nde rektör protestosunda gözaltı sayısı 36'ya yükseldi

Boğaziçi Üniversitesi'ne 12 Eylül askeri darbesinden sonra ilk kez kurum dışından rektör atanmasını protesto eden öğrencilere yönelik ev baskınları ve gözaltılar sürüyor. Bugün itibariyle 14 kişi daha gözaltına alındı.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı kararıyla rektör olarak atanması pazartesi günü Boğaziçi Üniversitesi önünde yapılan eylemle protesto edilirken, polis iki gündür ev baskınları düzenliyor. '2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet' ve 'görevli memura mukavemet' ettikleri gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen 14 kişi daha gözaltına alındı. Dünkü ev baskınlarında da 22 kişi gözaltına alınmıştı.

36 kişinin ifade işlemleri Vatan Caddesi'ndeki il emniyet müdürlüğünde sürüyor. 

Melih Bulu'nun atama kararı için 'kayyım rektör' nitelemesi yapan öğretim üyeleri ve öğrenciler, akademik yöneticilerin kurum içinden seçimle belirlenmesi çağrısı yapıyor. Bu sabah gözaltına alınan öğrencilerden bazılarını isimlerinin Aydın Onay, Arzum Yalçın, Çiçek Yaman, Elif Karakaya, Deniz Bahçeci, Mert Soydan, Rıdvan Gezegen ve Zeynel Çuhadar olduğu öğrenildi.

Öte yandan İstanbul Valiliği de, öğrenci protestolarını engellemek için Sarıyer ve Beşiktaş'ta gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu.
(HABER MERKEZİ/AA)