Boğaziçi öğrencilerinden video: Doğrularla karşı çıkıyoruz

Boğaziçi öğrencileri, üniversitedeki serginin bahane edilerek öğrenci direnişinin hedef alınmasına ilişkin bir video yayınladı. Videoyla paylaşılan açıklamada "Güncel olaylara dair kamuoyundaki yanlış anlaşılmaları gidermek adına hazırladığımız bu videoda Boğaziçi öğrencileri olarak direnişimize, arkadaşlarımıza verilmeye çalışılan zarara doğrularla karşı çıkıyoruz!" ifadeleri kullanıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski AK Parti milletvekili aday adayı Melih Bulu'yu üniversitelerine rektör olarak atanmasına karşı çıkan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin mücadelesi sürüyor. Öğrencilerin eylemleri devam ederken, okul içinde düzenlenen bir sergide, üzerinde LGBTİ+ bayrağı ve Şahmeran figürü bulunan bir Kabe fotoğrafının yer alması sosyal medyada hedef gösterildi, nefret içerikli yayınlar yapıldı.

Sergiyi düzenleyen öğrencilerin ve Boğaziçi direnişinin hedef gösterilmesinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunca, olaya ilişkin resen soruşturma başlatıldı. "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama" suçundan açılan soruşturmada gözaltına alınan 4 öğrenciden ikisi tutuklandı.  

Boğaziçi öğrencileri, sosyal medyada Boğaziçi Direnişi adlı hesaptan yaşananlara ilişkin bir video yayınladı. Videoyla paylaşılan açıklamada  "Güncel olaylara dair kamuoyundaki yanlış anlaşılmaları gidermek adına hazırladığımız bu videoda Boğaziçi öğrencileri olarak direnişimize, arkadaşlarımıza verilmeye çalışılan zarara doğrularla karşı çıkıyoruz!" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)