Boğaziçi Hukuk Dekanı Kuran'a barış imzacılarından tepki: Şaşırmadık

Barış Bildirisi imzacısı hukukçular, Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni kurulan hukuk fakültesine dekan olarak atanan Selami Kuran hakkında açıklama yayımladı. Kuran'ın, Barış Bildirisi'ne imza atmış akademisyenlerin işlerinden edilmesinden yana oy kullandığını belirten hukukçular, "Gece yarısı kurulan bir fakülteye dekan olarak atanmasında şaşırtıcı hiçbir şey yoktur" dediler.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Barış bildirisi imzacısı hukukçular, Boğaziçi Üniversitesi’nin yeni kurulan hukuk fakültesine Selami Kuran'ın dekan atanmasına şaşırmadıklarını söylediler.

Hukukçuların açıklamasında, Selami Kuran’ın, Barış Bildirisi’ne imza atmış akademisyenlerin işlerinden edilmesinden yana oy kullandığını belirterek şunları söylediler:

"Bizler, Barış Bildirisine imza atmış hukukçular olarak, Boğaziçi Üniversitesi’nde hukuk fakültesi kurulmasına ilişkin kararı ve bu fakülteye Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Selami Kuran’ın dekan olarak atandığını üzüntüyle öğrendik. Ne var ki Kuran’ın isminin, Boğaziçi Üniversitesi’nde, üniversite özerkliği ile üniversitenin kapasite ve ihtiyaçları hiçe sayılarak keyfi bir şekilde kurulmasına karar verilen hukuk fakültesiyle yan yana gelmesini hiç şaşırtıcı bulmadık. Selami Kuran, Marmara Üniversitesi'nden Barış Bildirisi’ni imzaladıkları için, hukukun bilinen bütün ilkelerine aykırı olarak OHAL kararnameleriyle ihraç edilen akademisyenler hakkında açılan disiplin soruşturmasını yürüten beş komite üyesinden biriydi."