Gürün: 'Bodrum'daki yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışması yapılıyor'

Milas-Bodrum arasındaki Meşelik mahallesinde çıkan yangında 80 hektar ormanlık alan kül oldu. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Gürün alevlerin kontrol altına alındığını, soğutma yapıldığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Akdeniz ve Ege Bölgesi'ndeki yangınlara bir yenisi eklendi. Muğla'da Bodrum ilçesi sınırlarına yakın Meşelik mahallesindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi yangın söndürme ekipleri sevk edildi.

Yangına 2 helikopter ve 20 arazözle müdahale ediliyor.

Alevler, bölgeye yakın 5 yıldızlı otele kadar yaklaşınca müşteriler, tedbiren deniz yoluyla güvenli alana tahliye edilmeye başlandı. Otel çalışanları da güvenli bölgeye alındı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "Güvercinlik'te bir otelin boşaltılması söz konusu oldu ve tahliye başladı" dedi.

Bölgedeki kara yolu trafiğe kapatıldı, sadece yangın söndürme araçlarının geçişine izin verildi.

Öte yandan rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın sonucu başka otellerde de tahliyelerin yaşandığı kaydedildi.

Öte yandan Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, "Milas'a bağlı Güvercinlik-Kuyucak mevkiindeki ormanlık alanda çıkan yangınla ilgili olarak mülhakatımız Milas Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen ivedi olarak soruşturma başlatılmıştır. Başsavcılığımızın talimatıyla orman yangının başladığı ve güzergahındaki yerlerle ilgili detaylı şekilde inceleme ve delillerin araştırılmasına yönelik soruşturma işlemleri çok yönlü ve titizlikle devam etmektedir" ifadesine yer verildi.

3 BİN KİŞİ DENİZDEN TAHLİYE EDİLDİ

Yangını kırmızı bir motosikletle bölgeye gelen 2 kişinin çıkardığı, araziyi ateşe vererek hızla olay yerinden uzaklaştığı iddia edildi. Alevlerin tehdit ettiği otellerde bulunan yaklaşık 3 bin kişi denizden tahliye edildi.

Gece saatlerinde Halk TV canlı yayınına bağlanan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün "Bodrum’daki yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmaları devam ediyor, bitmiş değil" dedi.

Yapılan müdahaleyle kontrol altına alınan yangında, 80 hektarlık ormanlık alan zarar gördü. 

Yangında herhangi bir ev ya da otelin zarar görmediği bildirildi.

(HABER MERKEZİ / DHA/ AA)