Manavgat yangını: Alevlerin boyu 7-8 metreye çıkmıştı

Manavgat yangınından en çok etkilenen Kalemler Mahallesi’nde canını zor kurtaran Sercan Bayat, o anları, “Bir anda alevlerin içerisinde kaldık. Alevlerin boyu 7-8 metreye çıkmıştı” diye anlattı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Antalya’nın Manavgat ilçesi Yeniköy mahallesinde dün öğle saatlerinde başlayan ve 4 farklı noktada gün boyu ilerleyen yangına müdahale, ikinci gününde de devam ediyor.
Manavgat merkeze 30 kilometre uzaklıkta başlayan ve kısa sürede yerleşim yerlerine sıçrayan yangında, tehlike arz eden mahalleler boşaltılırken, çok sayıda ev, tarım arazisi ve hayvanların barındığı noktalar zarar gördü. Yangından etkilenen 62 kişi de çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

'7-8 METRE ALEV VARDI, YANGINI KAYNAR SUYLA SÖNDÜRMEYE ÇALIŞTIK'

Yangının başlama noktalarından biri olduğu ifade edilen Manavgat’a 18 kilometre uzaklıktaki Kalemler Mahallesi’nde hasar büyük. Yangının bir anda başlayarak etkisini artırdığını ifade eden mahallelilerden Sercan Bayat, yangının başlamasından yarım saat sonra mahallenin boşaltıldığını ifade etti.
Bayat, yangının büyüklüğünü, “Bir anda bütün köyü sardı” diye anlatırken, herkesin çıktığı mahalleden evlerini ve hayvanlarını kurtarmak için kaldıklarını, evlerini kısmen kurtarsalar da 30’a yakın büyükbaş hayvanın büyük bölümünün alevler içinde kaldığını anlattı. Evlerinin bulunduğu alanın sahile 11 kilometre orman içinde olduğunu kaydeden Bayat, yaşadıkları yangın anını şu sözlerle anlattı:
“Yangın başladıktan yarım saat içinde herkes köyü tahliye etti ancak biz hayvanlarımızı bırakıp çıkamadık. Bizim evimiz zaten orman bölgesindeydi; bir anda alevlerin içerisinde kaldık. Evde sular kesilmişti; annem babam eve sıçrayan alevleri güneş enerjisinden akan kaynar su ile engellemeye çalıştı. Ancak çok rüzgar vardı ve alevlerin boyu 7-8 metreye çıkmıştı.”

'TEK İSTEDİĞİMİZ KURTARDIĞIMIZ HAYVANLARIMIZIN İHTİYACININ KARŞILANMASI'

Evlerinin birkaç odası haricinde çok kötü durumda olmadığını ama hayvanların büyük çoğunluğunun alevlerin arasında kaldığını ifade eden Bayat, “Alevlerin içerisinden kurtarabildiğimiz kadar hayvanlarımız ile çıktık. Evimizin bir bölümü yandı, arabamız yandı. Geceden bu yana vücudumda oluşan yanıklar nedeniyle hastanedeyim. Canımızı zor kurtardık. Hayvanlarımızın yarısı gözümün önünde yanarak can verdi; bu inanın çok büyük bir acı. Biz o bölgede turizm ve çiftçilik ile geçinen insanlarız. Şu anda tek istediğim kurtarabildiğimiz hayvanlarımızın yeme içme barınma ihtiyacının karşılanması. Biz kendimize bir şey istemiyoruz. Geride kalan hayvanlarımız için barınma ihtiyacı karşılansın” şeklinde konuştu.

 

Etiketler manavgat yangın