Marmaris'te orman yangını: 1 kişi öldü

Muğla'nın Marmaris ilçesi Armutalan Mahallesi'nde orman yangını çıktı. Ekiplerin müdahalesi sürüyor. Bakan Bekir Pakdemirli, yangında 1 kişinin öldüğünü açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin dört bir yanından yangın haberleri gelmeye devam ediyor. Muğla'nın Marmaris ilçesinde de ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında yangın çıktı.

Armutalan Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangının nedeni henüz belirlenemedi. Yerleşim yerleri ve otellere yaklaşık 100 metre yaklaşan alevlere ekipler, havadan ve karadan müdahale ediyor. Alevler bazı otellere de sıçradı.

Alevler, kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, saat 13.11'de başlayan yangına 13.20'de ilk müdahalenin gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, yangın söndürme çalışmalarına 14 arazöz, 6 su tankeri, 4 ilk müdahale aracı, 6 helikopter, 1 uçak, 6 hizmet aracı, 5 dozer, 5 treyler, 11 teknik personel, 5 orman muhafaza memuru ve 135 yangın söndürme işçisinin katıldığı ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı, Marmaris'teki orman yangını ile mücadele çalışmalarına personel ve araçların yanı sıra bir insansız hava aracı (İHA) ile destek verildiğini açıkladı.

BAŞSAVCILIK: SORUŞTURMA BAŞLATILDI 

Bu arada Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca, Marmaris'teki yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, bugün saat 13.15 sıralarında Marmaris ilçesine bağlı Armutalan mevkisinde çıkan orman yangınına ilişkin, "Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış olup, yangın tüm yönleriyle ve titizlikle incelenmektedir" ifadesine yer verildi.

Twitter hesabından açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yangında 1 kişinin vefat ettiğini belirtti. 

Pakdemirli, "Marmaris’te maalesef bir canı, vatandaşımızı kaybettik. Başımız sağ olsun. Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum" dedi.

MSB, İHA GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI

Milli Savunma Bakanlığı, Marmaris'teki yangının ardından bölgeye sevk edilen İnsansız Hava Aracı (İHA) ile kaydedilen görüntüleri paylaştı. Bakanlığın Twitter hesabından görüntü ile birlikte yapılan paylaşımda, "Devletimizin birçok kurum ve kuruluşu Marmaris’te çıkan yangını söndürmek için elbirliğiyle mücadeleyi sürdürüyor. Deniz Kuvvetlerimize ait İHA ile havadan anlık görüntü aktarımı yapılarak yangın söndürme çalışmalarının koordinasyonu sağlanıyor" denildi. 



KÖYCEĞİZ'DE DE YANGIN ÇIKTI

Marmaris'ten sonra Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde de yangını çıktı. Yangının Ağla mahallesindeki ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle başladığı belirtildi. 



Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, bölgeye 2 helikopter, 5 arazöz, 2 iş makinesi ve 27 işçi yönlendirildi.

6 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Yangına 1 helikopter, 3 arazöz, 2 iş makinesi ve 27 orman işçisi de takviye olarak gönderildi. Helikopterin devreye girmesiyle sarp arazideki alevlere etkili şekilde müdahalede bulunuldu. Alevler, karadan ve havadan müdahale ile yaklaşık 6 saatte kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor. (AA/DHA)


Etiketler marmaris yangın