Bodrum'da hazine arazisine çökmeye çalışan iş insanına tepki

Bodrum Yalıkavak’ta, yaklaşık 20 dönüm hazine arazisine bir iş insanı tarafından diktirilen badem fidanları Bodrum Belediyesi ekipleri tarafından söküldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’ndeki Sandıma mevkiindeki yaklaşık 20 dönümlük hazine arazisine bir iş insanına ait işçiler tarafından 560 adet badem fidanı dikilmesi tepki çekti. Deniz manzaralı hazine arazisinin işgal edildiğini gören vatandaşlar Mal Müdürlüğü, polis ve Bodrum Belediyesi’ne şikayetlerde bulundu. Badem fidanlarını diktirdiği saptanan iş insanı P.A.E’ye tebliği yapılarak fidanları sökmesi istendi.

İşçilerin 20 gün içerisinde diktiği 560 adet badem fidanının sökülmediği yeni fidanların dikildiği görüldü. Fidanlar, Bodrum Belediyesi’nin gönderdiği işçiler tarafından sökülerek iş insanı P.A.E’ye teslim edildi. P.A.E. hakkında yasal işlem yapıldı.  

Bodrum Yurttaş İnisiyatifi Sözcüsü Ayhan Karahan şu açıklamayı yaptı:

"Devletin malı deniz yemeyen domuz misali, Bodrum’un her yerini, sahilini, dağını, taşını, toprağını ve deniz manzaralı devlet arazilerine ne cesaretle badem fidanı dikerek sahiplenmeye çalışıyorlar. Bazı duyarlı vatandaşlarımızın dikkati üzerine bu skandal girişim önlendi. Herkesin gözü Bodrum’un en güzel manzaralı bu hazine arazilerinde, nereye koyacağımızı devletin neredeki arazisinin yağmalanmasını önleyeceğiz şaşırdık kaldık. Pandemi sonrası Bodrum’da ranta yönelik arsalara saldırılar şiddetle arttı” dedi. (ANKA)