BM'ye bağlı kuruluşlardan Gazze çağrısı: Çocuklar ve siviller korunsun

BM'ye bağlı kuruluşlar, Gazze'de sivillerin korunması ve çocuklara karşı işlenen suçların sonlandırılması için çağrıda bulundu. İsrail'in saldırıları sonucu ölen Filistinlilerin sayısı 43'e yükseldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Doğu Kudüs'te İsrail polisinin Filistinlilere saldırısıyla patlak veren ve pazartesi günü Gazze Şeridi'ne taşınan gerilim sürerken, Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in yoğun bombardımanları sonucu ölenlerin sayısının 43'e, yaralı sayısının 296'ya yükseldiğini duyurdu. Birleşmiş Milletler'den (BM) gelen 'topyekün savaş' uyarısının ardından, BM'ye bağlı Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) ile Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) da Gazze'de çocukların korunması için çağrıda bulundu.

'GERİLİM BİR AN ÖNCE SON BULSUN'

UNRWA Gazze Direktörü Matthias Schmale ve UNICEF Filistin Özel Temsilcisi Lucia Elmi'nin yaptığı ortak açıklamada, 'sivillerin korunması ve çocuklara karşı işlenen suçların sonlandırılması' gerektiği belirtildi. Ortak açıklamada aralarında çocukların da olduğu Filistinli sivillerin öldüğü hatırlatıldı. Açıklamada ayrıca çocukların ve sivillerin korunması için artan gerginliğin ve şiddetin bir an önce sona erdirilmesi çağrısına yer verildi.

NETANYAHU'DAN 'ŞİDDET ARTIRILACAK' MESAJI

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırısında sivillerinin yaşadığı bir binayı vurmasının ardından Hamas'tan dün yapılan açıklamada, Tel Aviv’e 130 roket atıldığı duyurulmuştu. İsrail ordusu en az beş kişinin öldüğünü açıklarken, Başbakan Benyamin Netanyahu 'saldırıların şiddetini artıracaklarını' söylemişti. (AA/DIŞ HABERLER)