Bitlis’teki orman yangını kontrol altına alındı

Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş, dört gündür süren Bitlis'teki orman yangınının, karadan ve havadan müdahale sonucu kontrol altına alındığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

Sinan Aygül

BİTLİS – Bitlis’te devam eden orman yangınları 4’üncü gününde kontrol altına alınabildi. Dar alana sıkıştırılan yangına insan gücüyle müdahale edilirken, sönen yerlerde ise soğutma çalışmaları devam ediyor.

Bitlis merkeze bağlı Buzlupınar (Ava Weqfê) bölgesinde 4 gün önce çıkan orman yangınları, karadan ve havadan müdahale ile kontrol altına alınabildi.

Son durumla ilgili bilgi veren Bitlis Orman İşletme Müdürü Tahir Baydaş yangının etrafının çevrildiğini söyleyerek “Yangının dört bir yanını çevirdik sabah saatlerinde. O andan beri işçi gücü ve yer yer araç desteğiyle kalan parça parça yangınları da söndürüyoruz. 4 gündür 100’e yakın personel, arazözler, ilk müdahale araçları, helikopter ve emniyete ait TOMA’larla süren müdahalelerle yangını bitirme noktasına getirdik. Çok sıra dışı bir durum yaşanmazsa kontrol altında olan yangını tamamen söndüreceğiz. Halihazırda sönen yerlerde ise soğutma çalışmalarımız devam ediyor. Yangın tamamen bittikten sonra ne kadarlık alanda etkili olduğu ve yarattığı tahribata ilişkin kapsamlı bilgi paylaşacağız” diye konuştu.

4 gündür devam eden ve rüzgarın da etkisiyle zaman zaman artan yangına Bitlis Orman İşletme Müdürlüğü, Jandarma, Bitlis Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü, Muş, Siirt ve Van’dan gelen 90 kişilik ekip ile son gün gelen bir yangın söndürme helikopteri müdahale etti.