Bitlis ve İzmir gazeteciler cemiyeti kardeş oluyor

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı Sinan Aygül, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti. İki cemiyetin kardeş cemiyet ilan edilmesi için süreç başlatıldı.

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi
Google Haberlere Abone ol

BİTLİS - Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) Başkanı Sinan Aygül, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni (İGC) ziyaret etti. İGC'nin 9 Eylül Gazetesi merkezinde gerçekleşen ziyaret kapsamında Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sinan Aygül, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ve Cemiyet Genel Sekreteri Mehlika Gökmen ile bir araya geldi.

İki cemiyetin faaliyetleri ile ilgili bilgi alışverişinde bulunulan ziyarette ayrıca gazetecilerin güncel sorunları ile basın ve ifade özgürlüğü konusunda yaşanan sorunlar konusunda istişarelerde bulunuldu.

KARDEŞ CEMİYET İÇİN İLK ADIM ATILDI

Başkan Aygül "İzmir Gazeteciler Cemiyeti ülkenin önemli basın meslek örgütlerinden biri. Son birkaç aydaki faaliyetleri, hayata geçirdikleri projeler de gerçekten takdire şayan. Hem örgütsel anlamda demokratik değerleri içselleştirmiş hem de bu değerleri meslek örgütünde tüm meslektaşları için savunan bir cemiyetle temas halinde olmak bizim için önemli ve anlamlı. BİGACEM ve İGC’nin kardeş cemiyetler olması yönünde de istişarede bulunduk. Doğudan batıya meslektaşlık ortak paydasından yükselen bir kardeşlik köprüsü kurmayı hedefliyoruz. Bu kapsamda sayın başkan ve yönetimini de Bitlis’te ağırlamak istiyoruz. İnşallah geliştireceğimiz güçbirliği ile birlikte ortak projeleri hayata geçireceğimize inanıyorum" diye konuştu. İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Birlikte ortak projeler yürütmek ve kardeş iki cemiyet olmaktan mutluluk duyacaklarını kaydeden Başkan Gappi “Bizler Anadolu basınını önemsiyoruz, gelişmenin Anadolu’dan olacağına inanıyoruz. Bu temelde mesleki anlamda dayanışma ve işbirliklerinin de daha çok geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. En kısa süre içerisinde Bitlis’i görmek, sizleri de ziyaret etmek isteriz” dedi. Karşılıklı istişareler sonucunda İzmir Gazeteciler Cemiyeti ve Bitlis Gazeteciler Cemiyeti'nin "Kardeş Cemiyet" ilan edilmesi sürecinin başlatılması kararı alındı. (DUVAR)