Bitcoin ve Ethereum haftaya yükselişle başladı

Bitcoin ve Ethereum haftaya yükselişle başladı. Bitcoin yüzde 12.5 oranında değer kazandı, Ethereum da son üç haftanın zirvesini gördü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - En büyük kripto para birimi olan Bitcoin'de son haftalarda devam eden düşüş bugün tersine döndü. Bitcoin yüzde 12.5 oranında değer kazanarak 39 bin 850 dolara kadar yükseldi.

Benzer şekilde düşüş yaşayan Ethereum da son üç haftanın en yüksek seviyesine çıkarak 2 bin 390 dolara kadar çıktı.

Reuters ajansı, kripto para yatırımcılarının, son günlerde önde gelen büyük yatırımcılardan gelen olumlu yorumların düşüş trendini kırmasını beklediği yorumu yaptı.

Tesla'nın CEO'su Elon Musk geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada yeniden Bitcoin ile alışverişe izin verebileceklerini söylemişti. Musk, SpaceX'in hesabında Bitcoin bulunduğunu belirterek, "Tesla da elektrikli araç satışında Bitcoin'i büyük ihtimalle kabul edecek” demişti. Tesla, bitcoin ile ödeme almayı mayıs ayında çevresel gerekçelerle askıya almış, bu durum kripto paranın değerinde büyük düşüşlere yol açmıştı.

Öte yandan, Twitter'ın CEO'su Jack Dorsey de geçtiğimiz hafta dijital para birimlerinin Twitter'ın geleceğinin 'büyük bir parçası' olduğunu söylemişti. Dün de, Amazon'un yıl sonuna dek bitcoin'le ödeme almaya başlamak için hazırlık yaptığı öne sürülmüştü. (DIŞ HABERLER)