Bill Gates'ten Elon Musk yorumu: Ne yapacağı tam olarak belli değil

Milyarder Bill Gates, Twitter'ı satın alan Elon Musk'la ilgili "İnsanları bir çip aracılığıyla takip ettiğim söylentileri hakkında ne hissediyor? Yani hâlâ ne yapacağı tam olarak belli değil" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Microsoft kurucularından milyarder Bill Gates, Tesla kurucusu Elon Musk'ın Twitter'ı 44 milyar dolara satın almasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Wall Street Journal'ın (WSJ) haberine göre, Gates Musk'ın Twitter üzerindeki potansiyel etkisiyle ilgili "Aslında durumu daha da kötüleştirebilir. Ne yapacağı tam olarak belli değil" yorumunda bulundu.

Pandemi dönemi sosyal medyada sık sık yanlış bilgilerle karşılaştığını belirten Gates, siyasi liderlerin ise bu ve benzer dezenformasyonlarla mücadelede önemli bir rolü olduğunu savundu. "Aşılarla ilgili konuşan güvenilir liderlere sahip değilseniz, platformun buna karşı çalışması oldukça zor" diyen Gates, Covid-19'a karşı insanlara "çip taktığı" iddialarıyla ilgili de konuştu.

'MUSK'IN AMACI NE?'

Musk'ın Twitter'da bu iddialarla ilgili ne yapacağı sorusunu yönelten Gates, "Amacı ne? İfade özgürlüğü hakkında ne düşünüyor? Aşıların insanları öldürdüğünü veya Bill Gates'in insanları bir çip aracılığıyla takip ettiği söylentileri hakkında ne hissediyor? Yayılması gerektiğini düşündüğü şeylerden biri bu mu? Yani hâlâ ne yapacağı tam olarak belli değil" diye konuştu.

Gates, "Liderlik ve platform sorunlarımız var. Bunun çözümü bende yok. Umarım birçok parlak insan bunu düşünür, ancak örneğin seçimlerin meşruiyeti veya tıbbi yenilikler açısından bu çok büyük bir sorun" diye konuştu.

'SOKAKTA BAĞIRDILAR'

BBC Today'e verdiği röportajda da aşı programlarına milyarlarca dolar bağış yaptığını savunan Gates, "Bazen buna neredeyse gülmek zorundasınız çünkü bu delilik! Yani insanları gerçekten takip etmek ister miyim? Biliyorsunuz aşılara milyarlarca dolar harcadım, onlar üzerinden para kazanmadım. Çünkü aşılar insanların hayatını kurtarıyor. Çok kısa bir süre önce sokağa çıktım ve bazı insanlar bana onları takip ettirdiğimi söyleyerek bağırdı. Bu gerçekten korkunç bir şey" dedi. (DIŞ HABERLER)