ABD'de iki başlı yılan bulundu

New Jersey'de bulunan iki başlı yılan koruma altına alındı. "Double Dave" ismi verilen yılanın başları birbirinden bağımsız hareket ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New Jersey eyaletinde ormanda iki başlı yılan bulundu. Dave Schneider isimli bir çevreci tarafından bulunan, "Double Dave" ismi koyulan iki başlı çıngıraklı yılan korumaya alındı. Schneider, yılanın iki başının da birbirinden bağımsız işlediğini söyledi.

İki başlı yılanlarda, çoğu zaman bir kafanın diğerine göre daha gelişmiş olduğu ve yemek için birbirleriyle kavga ettiği biliniyor. Bir bedende iki başın bulunması durumuna 'polisefal' deniyor ve embriyonun tek yumurta ikizleri gibi gelişip tam bir ayrılma olamaması sonucunda yapışık ikizler gibi dünyaya geliyorlar. Herpetological Associates kuruluşunda çalışan Schneider, iki başlı canlıların doğada hayatta kalma şansının düşük olduğunu söylüyor, nadir durumları yüzünden yavaş hareket ediyor ve bu yüzden kolay hedef haline geliyorlar. Çoğu kültürde 'felaket habercisi' olarak görülen iki başlı yılanların dünyaya gelme ihtimali 100 binde bir. (DIŞ HABERLER)