İnsanlığın görüntülediği en uzak cisim!

Güneş Sistemi'nin dışına çıkarak Kuiper Kuşağı'ndaki cisim görüntülendi. 'Bowling labutu'na benzeyen cisim Güneş Sistemi ile ilgili bilgi verebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Güneş Sistemi'nin dışında yeni bir uzay cismini görüntüledi. New Horizons (Yeni Ufuklar) isimli uzay sondası sistemin hemen dışındaki Kuiper Kuşağı'na çıkarak cismin yakınından geçti. 'Ultima Thule' adı verilen kaya parçacığıyla ilgili “bir bowling labutuna benzeyen kendi etrafında dönen, yaklaşık 20’ye 10 mil boyutlarında bir şekle sahip olabilir” açıklaması yapıldı.

Birbirlerinin etrafındaki yörüngeye kilitlenmiş iki küçük gezegen olduğuna inanılan ve Dünya'dan yaklaşık 6.5 milyar kilometre uzaklığında olan kaya parçası, Güneş Sistemi'nin nasıl oluştuğu ile ilgili bilgi verebilir. Uzay sondası Güneş Sistem'inin sırlarını belirlemek için cisimle ilgili veri toplayacak. Bu verilerin tamamının Dünya'ya ulaşması ise iki yıl kadar sürecek.

KUIPER KUŞAĞI NEDİR?

Kuiper Kuşağı, Güneş Sistemi’nin dışında uzanan ve sekiz ana gezegenin ötesinde bulunan bölgedir. Yapısı, Güneş Sistemi'nin oluşumundan kalan materyal yığınlarını içermektedir.

Dünya Forum: Kuiper Kuşağı / Güneş sisteminin sırlar odasıDünya Forum: Kuiper Kuşağı / Güneş sisteminin sırlar odası

Etiketler nasa cisim kuiper