Mısır hamsterları yamyam yaptı!

Fransa'da yapılan araştırma hamsterların yaşam alanının hızla yok olduğunu gösterdi. Araştırmaya göre aşırı mısır tüketen hasmterlar birbirini yemeye başladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa'da yapılan araştırma sonucu aşırı mısır tüketen vahşi hamsterların kendi türlerini yediği ortaya çıktı. Hamsterların vahşileşmesi tarım arazileri çevresinde yaşayan meyve sebze ile beslenen türlerin doğal yaşam alanındaki değişimden dolayı olduğu düşünülüyor.

Araştırmayı "Tamamen bir dengesizlik söz konusu" olarak niteleyen Alzas Doğal Yaşamı Koruma Araştırma Merkazi Başkanı Gerard Baumgart, Hamster türünün doğal yaşam ortamının çökmekte olduğunu söyledi.

Endüstriyel amaçlarla üretilen mısır ve normal mısırın genleri ile oynanması sonucu içindeki maddelerin hamsterların tükettiği takdirde kendi türlerini canlı canlı yediği ortaya çıktı. Açlığa sürükleyen mısır içindeki yeni madde, hamsterların kendi yavrularını dahi yemesi ile sonuçlanıyor. Yapılan deneylerde sadece yüzde 5'lik bir grup hamster etkilenmediği gözlemlendi. (DIŞ HABERLER)