NASA'dan astronotlara uzay yiyeceği

Uzun uzay yolculuklarında astronotların hem iyi beslenmesi, hem de evlerinde hissederek morallerinin yüksek tutulması için NASA, özel yiyecekler hazırlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansı NASA, daha kapsamlı ve uzun uzay görevleri süresince astronotların kendilerini "evdeymiş" gibi hissetmeleri için önemli yeniliklere imza atmaya devam ediyor.

Gelecekteki Orion uzay aracı görevleri için Dünya'dan uzakta çok uzun yolculuklar hedefleyen NASA, astronotların besini ihtiyacını karşılama hedefinin bir parçası olarak özel yiyecek bar'ları geliştiriyor.

NASA'da gıda bilimcisi olarak görev yapan Takiyah Sirmons, konuyla ilgili yaptığı açıklamada "piyasada NASA'nın ihtiyaçlarını karşılayabilecek bir bar bulunmadığını, dolayısıyla ekibin gereksinimlerini karşılayabilecek bir şeyleri kendilerinin tasarlamak zorunda kaldığını" ifade etti. Sirmons, bu bar'ların uzun yıllar boyunca dayanabildiğini de ekledi.

Henüz test aşamasında olan bar'lar arasında muz-fındık, portakal-kızılcık, zencefil-vanilya ve barbekü-fındık gibi tatlar yer alıyor. NASA ayrıca bu bar'ların aynı zamanda ekibin moralini de yüksek tutmada yardımcı olmasını umuyor.

Zira görev süresi arttıkça astronotların tükettikleri besinler açısından yiyecek tercihi, çeşitlilik ve tat da oldukça önemli. (kaynak: chip)