Çimler altı kat daha hızlı büyütülebilecek

Japon teknoloji devi Sony, çimleri altı kat daha hızlı büyütmeyi sağlayan bir teknoloji geliştirdi. Bu LED ışık sistem Brighturf olarak adlandırıldı. Çimlerin çok daha hızlı büyümesini sağlayan teknoloji özellikle sportif etkinlikler için sahalarda kullanılabilecek. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Log'un haberine göre çimleri bu denli hızlı büyüten teknolojinin bahçeli evlerde kullanımı pek anlamlı olmayacak zira bahçe sahipleri çimlerin hızlı değil yavaş büyümesini tercih ediyor. Geliştirilen bu icat, çim üzerinde gerçekleştirilen spor etkinlikleri için faydalı olabilir.

Çimler üzerinde gerçekleştirilen birçok spor müsabakası bulunuyor. Bunların arasında futbol, beyzbol, golf, kriket, rugby, atletizm ve at yarışını sayabiliriz. Tüm bu müsabakalardan önce alandaki çimlerin mükemmel olması gerekiyor. Maçın son bulmasıyla birlikte çimler büyük oranda zarar görüyor ve bir sonraki müsabakaya kadar eski durumuna dönüşmesi mevcut durumda imkansızdı. Sony’nin Brighturf teknolojisi işte tam olarak bu noktada devreye giriyor.

LED ışık ile oluşturulan bu sistemde kırmızı ve mavi renk kullanılıyor. LED ışıkların çim alanın 1,5 metre üzerine yerleştirilmesi gerekiyor. Daha önce de birçok çim yetiştirici sistem geliştirilmişti ancak bunlar genelikle halojen sistem kullanıyordu. Sony çim büyütme çalışmalarını ilk defa LED ışıkla hayata geçirmiş oldu.

Etiketler Sony LED çim Brighturf