Bezos 'insanlar tembeldir' deyip Amazon çalışanlarını takip ettirmiş

Amazon'un kurucusu Bezos'un, "İnsanlar doğası gereği tembeldir" diyerek ürünleri paketleme süresinden, mola verme zamanlarına kadar çalışanların her hareketini takip ettirdiği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD merkezli e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un, "İnsanlar, doğası gereği tembeldir" diyerek çalışanların her hareketini takip ettirdiği belirtildi. New York Times'a (NYT) konuşan Amazon'un eski başkan yardımcısı David Niekerk, şirket politikalarının çoğunun çalışanların 'tembelleşmesini önlemek için' tasarlandığını aktardı. Niekerk, "[Bezos] İnsan olarak doğamızın, istediğimizi veya ihtiyacımız olanı elde etmek için mümkün olduğunca az enerji harcamak olduğunu söylerdi" dedi.

'ÜÇ YILDAN SONRA MAAŞ ARTIŞI DURUYOR'

Bezos'un çalışanlara şirket içinde yükselmek için fırsat sağlamayan kısa vadeli bir istihdam modeli benimsediği bildirildi. Niekerk, çalışanların 'fazla rahat etmesini' engellemek için, ilk üç yıldan sonra garantili maaş artışlarının durdurulduğunu söyledi. Tek bir gün bile düşük performans gösteren işçilerin kovulduğu ve çalışanlara çok kısıtlı mola süreleri verildiği kaydedildi.

'HER DAKİKA İZLENİYORLAR'

Depo çalışanlarının ürünleri paketleme süresinden, mola verme zamanlarına kadar her dakika izlendiğini aktaran NYT'de, "Bezos, şirketin büyümesi için, insan temasının en aza indirilmesine dayanan teknolojik kitlesel yönetimin yeni yollarına öncülük etmiştir" ifadelerine yer verildi.

SCOTT'TAN 286 KURULUŞA 2.7 MİLYAR DOLAR BAĞIŞ

ABD'li yazar ve milyarder MacKenzie Scott, 286 yardım kuruluşuna toplamda 2.7 milyar dolar bağışladığını duyurdu. Scott, 'yeterli finansman bulamayan topluluklara' bağış yaptığını belirtti.

2019 yılında Bezos ile boşanmasının ardından Amazon hisselerinin yüzde dördünü alan Scott, servetinin büyük bir kısmını bağışlayacağını söylemişti. Scott, geçtiğimiz yıl da korona virüsü salgınıyla mücadele ve cinsiyet eşitliği için çalışan örgütler ve okullar da dahil olmak üzere birçok kuruluşa toplam 6 milyar dolar bağışlamıştı. (DIŞ HABERLER)