Beyaz Saray: İran'ı sorumlu tuttuğumuzu gösterdik

John Kirby, ABD'nin Suriye ve Irak'taki üslerine yönelik saldırıların ardından Suriye'deki iki noktaya düzenledikleri saldırılarla 'İran'ı sorumlu tuttuklarını gösterdiklerini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Fox News haber kanalına verdiği demeçte, 26 Ekim'de Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları'nın kullandığı iki tesise yönelik hava saldırısı hakkında da açıklamalarda bulundu. Kirby, bu saldırılarla "İran'ı sorumlu tuttuğumuzu gösterdik" dedi.

AA'nın aktardığına göre, son iki hafta içinde Irak ve Suriye'deki ABD ile koalisyon güçlerine yapılan saldırılar hakkında değerlendirmelerde bulunan Kirby, "Devrim muhafızları İran'ın lideri (Ali Hamaney) için çalışıyor. Irak ve Suriye'deki askerlerimize saldırmaları için milis asker grupları eğitiyor, destekliyor ve yönlendiriyor" ifadesini kullandı.

'BU, GÜÇLÜ BİR CAYDIRICILIK MESAJI GÖNDERECEK'

Kirby, İran Devrim Muhafızları tarafından kullanıldığı belirtilen tesislere düzenledikleri hava saldırılarıyla ilgili olarak ise "İran'ı sorumlu tuttuğumuzu gösterdik" diye konuştu.

'İran Devrim Muhafızları'nın suçlarını görmezden gelmeyeceklerini' belirten Kirby, bölgelerdeki ABD askerlerine yapılan saldırıların devam etmesi durumunda ABD ordusunun 'gerekeni yapacağını' kaydetti. John Kirby, İran Devrim Muhafızları'na yönelik saldırılarının hedefinde mühimmat ve envanter tesisleri olduğunu da ifade ederek, bu durumun onlara 'güçlü bir caydırıcılık mesajı' göndereceğini söyledi.

'UMARIM MESAJIMIZI ANLAMIŞLARDIR'

Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü Kirby, "Umarım, mesajımızı anlamışlardır. Eğer anlamadılarsa ve saldırıları devam ederse, Başkanın da dediği gibi, karşılık vermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

ABD, Suriye'nin doğusunda İran Devrim Muhafızları ve bağlı grupları tarafından kullanılan iki tesise hava saldırısı düzenlemişti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 17-24 Ekim'de ABD ve koalisyon güçlerine ait Irak'ta 10 ve Suriye'de 3 olmak üzere toplam 13 ayrı saldırı düzenlendiğini açıklamıştı. Yetkililer, saldırıları düzenleyen grupların İran Devrim Muhafızları tarafından desteklendiğini bildiklerini kaydetmişti. (DIŞ HABERLER)