Beyaz Saray, aşı dezenformasyonuna karşı 'influencer ordusu' kuruyor

ABD'li yetkililer, gençler arasında aşılama oranlarını artırmak ve aşı konusunda yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için YouTube, TikTok ve Twitch fenomenleriyle teşvik kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nüfusunun yarısından fazlasını korona virüsüne karşı aşılayan ABD'de Beyaz Saray, gençler arasında aşılama oranlarını artırmak için harekete geçti. The New York Times gazetesi, Beyaz Saray'ın aşı konusunda yanlış bilgilerin yayılmasını önlemek için 'influencer ordusu' kurduğunu yazdı. Beyaz Saray yetkililerinin, 50'den fazla Twitch yayıncısının yanı sıra YouTube ve TikTok fenomenleriyle iletişime geçtiği kaydedildi.

TikTok'ta 10 milyondan fazla takipçisi olan 17 yaşındaki Ellie Zeiler, 12-18 yaş aralığında 'farkındalığı artırmak' isteyen ABD'li yetkililerin kendisine ulaştığını söyledi. Zeiler, kampanya kapsamında, Covid-19 aşılarının 'kısırlığa neden olduğu' yönündeki iddiaları yalanlamak için Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Dr. Anthony Fauci ile konuştu. Fauci ile söyleşi yapan bir diğer isim ise TikTok fenomeni Christina Najjar oldu.

YEREL YÖNETİMLER AŞI TANITIMI İÇİN ÖDEME YAPIYOR

The New York Times, bazı yerel yönetimlerin, Covid-19 aşılarını tanıtmak için sosyal medyada 5 bin ila 100 bin arasında takipçisi olan 'mikro influencerlara' da yaklaşık bin dolar ödeme yaptığını aktardı.

Geçtiğimiz günlerde 18 yaşındaki şarkıcı ve oyuncu Olivia Rodrigo, gençler arasında aşı teşviki için başlatılan kampanya kapsamında Beyaz Saray'da ABD Başkanı Joe Biden ve Fauci'yle bir araya gelmişti. (DIŞ HABERLER)