Betül Özdemir'in ailesi: İntihar ettiğine inanmıyoruz, boynunda çift ip izi var

Hatay’da 4 Şubat’ta asılı halde bulunan üniversite öğrencisi Betül Özdemir soruşturmasında intiharı şüpheli kılacak bulgular elde edildi. Ailenin avukatı yeniden otopsi talep etti. Ağabey Aycan Özdemir, "Kamera kayıtlarına ulaştık. İntihar etmediği aşikar. Betül’ün boynunda çift ip izi var” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Burcu Özkaya Günaydın

HATAY - Üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Betül Özdemir, Hatay’ın Defne ilçesinde A.Ş.'ye ait evde 4 Şubat tarihinde ölü bulundu. İlk etapta, Özdemir'in intihar ettiği belirtilirken, aileye ölüm belgesi hazırlandıktan sonra arkadaşı H. tarafından haber verilmesi ve otopsiyi yapan kişinin şüphelilerden taksici S.K.’nin akrabası olduğu iddiaları cinayet şüphesini artırdı. Özdemir’in ağabeyi Aycan Özdemir ve avukatları Atakan Atar ile konuştuk.

Kardeşin intihar ettiğine inanmadıklarını belirten Aycan Özdemir, “Fizik Tedavi bölümünde okuyordu. Palyaçoluk yaparak geçimini sağlıyordu. Geleceğe dönük planları vardı, böyle bir insan ölüme gider mi? Betül’ün boynunda çift ip izi var. Öldürüldükten sonra ipin boynuna geçirilmiş olma ihtimali var. Bakanlıktan da aradılar olayın araştırıldığını söylediler” dedi.

'KAMERA KAYITLARINA BİZ ULAŞTIK'

Özdemir, kamera kayıtlarının silinmek üzere olunmasına rağmen alınmadığına dikkat çekti ve delillerin kararmaması için kayıtlara kendi imkânlarıyla ulaştıklarını söyledi. Özdemir, “Kayıtlarda Betül’ün öldüğü akşam üç-dört şüpheli vardı. Şu an net şekilde şu kişi yaptı diyemiyoruz, kimseyi de suçlayamayız ama Betül’ün intihar etmediği aşikâr" dedi.

betül
Betül Özdemir

 

Avukat Atakan Atar da “Soruşturmanın şu aşamasında kimin yaptığına dair bir şey diyemeyiz. Ama şöyle de bir gerçeklik var. Bir kadın sekiz tane piyango bileti, çeşitli makyaj malzemeleri taşıyorsa, okula devam ediyor ve okul hayatında bir sorun yoksa yaşama bu kadar bağlıyken neden intihar etsin. Bu tarafı da düşünmek lazım” diye konuştu.

OTOPSİYE FETH-İ KABİR İSTEMİ İLE İTİRAZ EDİLDİ

Otopsiye feth-i kabir istemi (gömülen cenazenin mezardan çıkarılması) itiraz ettiklerini belirten Avukat Atar, “Eksik bir otopsi olduğunu düşündüğümüz için daha bilimsel, gerekçeli ve genişletilmiş bir otopsi yapılması için feth-i kabir talep ettik” dedi.

Kimin yaptığı belli olmamakla birlikte kadın cinayeti olduğu üzerinde durduklarına dikkat çeken Atar, otopside yer yer çift ip izi olduğunu, bunun yanı sıra başka şüphelerin de olduğunu vurguladı:" Otopsiye itiraz ettik, cinsel saldırıya maruz kalıp kalmadığının değerlendirmesi yapılmamış. Bu gibi bir takım hususlarda daha ayrıntılı değerlendirme yapılması adına itiraz ettik, araştırılmasını talep ettik. Bu bilgiler doğrultusunda olay daha da netleşecek diye düşünmüyorum.”

Öte yandan olaydan sonra gözaltına alınan, Betül’ün intihar ettiği sırada evde olmadığını belirten A.Ş, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

OLAY MECLİS’E TAŞINDI

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğlulları Oruç, Betül Özdemir’in ölümüne dair soru önergesi verdi. Oruç, önergede şunları sordu:
1.Betül Özdemir’in evinde ölü bulunduğu A.Ş.’nin ifadesi alınmış mıdır?
2. Özdemir ailesinin Betül’ün ölümüne intihar süsü verilmek istenmesi iddiası araştırılmakta mıdır?
3.Özdemir ailesine Betül’ün cansız bedeninin kimlik tespiti ve otopsi yapıldıktan, ölüm belgesi hazırlandıktan sonra arkadaşı H. tarafından haber verilmesi olağan mıdır?
4. Betül Özdemir’in “asılı olarak” bulunması ile boynundaki izlerin tutarsız oluşu hakkında soruşturma derinleştirilmekte midir?
5. Betül’ün otopsisini yapan kişinin taksici S.K.’nın akrabası olduğu doğru mudur? Bu kişilerin ifadelerine başvurulmuş mudur?
6.Kamera kayıtları, telefon görüşmeleri vs. incelenerek çalışmalar yürütülmekte midir?
7.Özdemir ailesi olay hakkında farklı anlatımlarda bulunan kişiler hakkında aile şikayette bulunmuştur. Bu kişiler hakkında işlem başlatılmış mıdır?