Berlusconi'yi, 'Zelenskiy'le ilgili ses kaydı zora soktu

Eski İtalya Başbakanı Berlusconi'nin, 'Putin'le hediyeleştiği'ni anlattığı ses kayıtlarının ardından bu defa da Zelenskiy'le ilgili sözlerinin yer aldığı kayıtlar tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'da eski başbakanlardan ve Forza Italia (FI) Partisi'nin lideri Silvio Berlusconi'nin, Rusya-Ukrayna savaşı ve Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'e yönelik sözlerinin yer aldığı yeni bir ses kaydının ortaya çıkması, gündem oldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın dostluğu bilinen ve dün "Putin ile hediyeleşip yeniden bağlantı kurduğu"nu söylediği ses kaydının basına yansımasıyla dikkatleri üzerine çeken Berlusconi, bugün yeni bir kayıtla tartışma yarattı.

AA'nın İtalyan basınından aktardığına göre, yeni ses kaydında Berlusconi, daha önce de söylediği Rusya’nın bu "savaşa itildiği" tezini yineliyor ve "Zelenskiy geliyor ve saldırılar üçe katlanıyor. Putin, Rusya'da baskı görüyor. Daha sonra özel bir operasyon yapmak durumunda kalıyor. Ukrayna'ya girdi ve üçüncü günden itibaren Batı'dan para ve silah almaya başlayan Ukraynalılardan beklenmedik bir direniş gördü. Bu, iki haftalık bir operasyon olmaktan çıkıp savaşa dönüştü" ifadelerini kullanıyor.

Kayıtta Berlusconi'nin ayrıca "Putin ile Zelenskiy, nasıl arabuluculuk masasında bir araya getirilebilir, bunu öngöremiyorum. Çünkü bu mümkün değil. Bana göre Zelenskiy… Neyse boşverin, bunu söyleyemem" dediği duyuluyor.

Yeni hükümetin kurulması için görüşmeler başlamadan hemen önce yayınlanan ses kayıtları Berlusconi'yi zora soktu. Kayıtlar hem muhalefetin hem de Berlusconi'nin ittifak ortağı ve yeni hükümetin başbakanı olması beklenen faşist İtalya'nın Kardeşleri Partisi (FdI) lideri Giorgia Meloni'nin tepkisini çekti. (HABER MERKEZİ)