Berlusconi'ye 'bunga bunga' davasında 6 yıl hapis istendi

'Bunga bunga' olarak bilinen seks partileri nedeniyle yeniden yargılanan eski İtalya Başbakanı Berlusconi'nin, davetlilere yalan beyan için para verdiği suçlamasıyla 6 yıl hapsi istendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Eski İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, "bunga bunga" adıyla bilinen seks partileri hakkında açılan üçüncü davada hakim karşısında.  

Berlusconi, Milano'daki malikanesinde düzenlenen partiye katılanlara mahkemede 'sessiz kalmaları' karşılığında para vermekten yargılanıyor. Partiye katılan 20 kişi de "sessiz kalmak kaydıyla para ve hediye kabul etme" suçlarından davanın sanıkları arasında.

Euronews'in haberine göre Berlusconi, sonbaharda sonuçlanması beklenen davada hakkındaki iddiaları reddediyor. 85 yaşındaki politikacının suçlu bulunması halinde de uzun süren temyiz süreci ve yaşı nedeniyle cezaevine girme ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.

Berlusconi'nin avukatları da milyonlarca euroyu bulan ödemelerin skandal sebebiyle itibarları sarsılan kadınlara tazminat olarak verildiğini savunuyor.

Milano savcısı Luca Gagio son duruşmayı "Bu genç kadınlara gelir açısından aylık 2,500 euroluk ödemeler, bir çatı, bir ev, kalacak yer açısından iyi durumda olacakları söylendi" ifadeleriyle kapattı. Önceki savcı Tiziana Siciliano, Berlusconi'yi "seks köleleri" tutmakla suçlamış, partilere katılan kadınlardan biri de partileri "seks şenliği" olarak tanımlamıştı. (DIŞ HABERLER)