BBC'de 'çifte standart' tepkisi: Ukrayna'da savaş suçu olan neden Gazze'de değil?

BBC kanalına konuşan Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen el Safedi, "İnsani ve hukuki kriterler, kimliğe dayalı ayrımcılık yapılmaksızın aynı olmalıdır" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen el Safedi, İngiliz BBC kanalına verdiği röportajda "Neden Ukrayna'da sivillerin gıda ve ilaca erişimini engellemek savaş suçuyken Gazze'de değil?" diye sordu. 

"Uluslararası toplum, İsrailli sivillerin öldürülmesini kınadığı gibi Filistinli sivillerin öldürülmesini de kınamalı" ifadelerini kullanan Safedi, Filistinlilere çifte standart uygulandığını dile getirdi: "İnsani ve hukuki kriterler, kimliğe dayalı ayrımcılık yapılmaksızın aynı olmalıdır." 

AA'nn aktardığına göre Safedi, Gazze’deki savaşın yayılma tehlikesinin bulunduğunu belirterek, "Gazze’deki savaş güvenlik getirmeyecek, kadınlar, çocuklar, yaşlılar, masum insanları öldürüyor" sözleriyle devam etti. Bölgede barışın sağlanmasına ilişkin ise "Filistin'in, İsrail'in ve bölgenin tamamının güvenliğini ancak iki devletli çözüme dayalı adil bir barış sağlayabilir" ifadesini kullandı. (DIŞ HABERLER)