Baykan Denim'de 'Yemekten zehirlenen işçiler hastaneye götürülmeden çalıştırıldı' iddiası

Malatya’da bulunan Baykan Denim Tekstil’de işçiler, önceki gün dağıtılan yemekten dolayı zehirlendi. İşçiler, "Bize kola, muz ve birer tane ağrı kesici verip çalıştırmaya devam ettiler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

Fırat Bulut

MALATYA - Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Baykan Denim Tekstil Fabrikası'nda önceki gün dağıtılan yemekten dolayı gıda zehirlenmesi yaşandığı iddia edildi.

Depremden sonra işçilerin maaşlarını eksik yatırması ile gündeme gelen Baykan Denim Tekstil Fabrikası'nda bu kez gıda zehirlenmesi geçiren işçilerin tedavi ettirilmeden çalıştırıldığı öğrenildi.

İşçilerin aktardığı bilgilere göre, önceki gün öğle yemeğinde işçilere etki köfte ve patates püresi verildi. Yemek sonrası birçok işçi rahatsızlandı ve durumu ağır olan bazı işçiler hastaneye kaldırılırken, yemekten zehirlenen diğer işçiler ise tedavi ettirilmeden çalıştırıldı.

İsminin paylaşılmasını istemeyen bir işçi yaşananları şöyle aktardı:

"Baykan Denim’de gıda zehirlenmesi oldu. Hastaneye bile götürülmedik. Yemek yiyen herkes zehirlendi. Ancak sadece durumu çok ağır olan birkaç kişi hastaneye kaldırıldı. Hepimiz yemekten zehirlendik. Ya etli köfteden ya da patates püresinden oldu. Bize kola, muz ve birer tane ağrı kesici verip çalıştırmaya devam ettiler. M.U. ve Ö.G. arkadaşlarımızın durumu çok ağır. Hastaneye götürüp serum takıp eve gönderdiler."

Gıda zehirlenmesine dair bilgi veren bir diğer işçi ise "Yaklaşık 1500 işçi yemekten zehirlendi ve durumu ağır olanları Turgut Özal Hastanesi'ne kaldırdılar. Dünkü yemekten oldu. Bugün de birçoğumuzda halsizlik ve mide bulantısı vardı buna rağmen hastaneye bile götürülmeden çalıştırıldık" dedi.

Fabrika yönetiminin işçilere çok fazla baskı yaptığını ve işten çıkarmakla tehdit ettiğini belirten Baykan Denim Tekstil işçisi bu nedenle işçilerin basına bilgi vermekten kaçındığını da sözlerine ekledi.

HASTANE YETKİLİLERİ: İŞÇİLER AYAKTA TEDAVİ EDİLDİ

Gıda zehirlenmesine ilişkin ulaştığımız hastane yetkilileri, hastaneye kaldırılan işçilerin sayısına ilişkin sorularımıza yanıt vermedi. Ancak gıda zehirlenmesi şikayetiyle hastaneye kaldırılan işçilerin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiği bilgisi paylaşıldı.

İŞÇİLER DAHA ÖNCE TOPLU İŞ BIRAKMIŞTI

Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan Baykan Denim Tekstil Fabrikası, nisan ayının ilk haftasına iş bırakma eylemi ile gündeme gelmişti.

Fabrika yönetiminin depremzede işçilerin maaşını eksik yatırması nedeniyle işçiler 6 Nisan’da toplu bir şekilde iş bırakmış daha sonra yönetim ile işçiler arasında uzlaşı sağlanması ile işçiler yeniden çalışmaya devam etmişti.

Etiketler Baykan Denim Malatya