Batman’daki STK’ler: Gizli tanığın ifadelerini yargıya taşıyacağız

Batman’da önceki günlerde görülen bir davada gizli tanığın hedef gösterdiği STK’ler bir araya gelerek konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

Metin Yoksu

BATMAN - Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bir süre önce görülen bir davada, ‘gizli tanık’ ifadesinde STK'lerin ‘örgüte yardımda bulunduğunu’ öne sürdü.

Söz konusu iddialarla ilgili açıklama yapan STK temsilcileri, yalan ifadeye yönelik suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

STK’LER BATMAN BAROSU’NDA BİR ARAYA GELDİ

Batman Barosu’nda yapılan açıklamaya, Batman Barosu, Batman Esnaf Odaları Birliği, Mimarlar Odası Batman Şubesi, Petrol İş Sendikası Batman Şubesi, Eğitim Batman Şubesi, Genel-İş Sendikası Batman Şubesi, SES Batman Şubesi, Batman Kahveciler ve İnternet Kafeciler Odası başkanları ve temsilcileri katıldı.

Kurumlar adına açıklamada bulunan Batman Barosu Başkanı Erkan Şenses, "Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir davada yer alan bir gizli tanık ifadelerinde, kurumlarımıza yönelik deli saçması iddialarda bulunarak ‘kendisine verilen görevi’ yerine getirmiştir. Basına ve yargı kararlarına yansıyan birçok meselede gizli tanıkların kolluk ve savcılık makamları tarafından yönlendirildiği açığa çıkmıştır" dedi.

‘GİZLİ TANIK OPERASYONEL APARAT GİBİ KULLANILIYOR’

Gizli tanıklığın yargıda operasyonel bir aparat gibi kullanılmasından en çok yargı kurumunun zarar gördüğünü söyleyen Şenses, bu kumpasa karşı müfteri sözde gizli tanık hakkında Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘yalan tanıklık’ ve ‘iftira’ suçlarından suç duyurusunda bulunacağımızı belirtmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Şenses, şöyle devam etti: “Faaliyetlerimiz ilgili kurum ve bakanlıklar tarafından periyodik biçimde denetlenmekte olup bu durum yargı makamlarınca da bilinen bir husustur. Biz aşağıda ismine yer verdiğimiz odalar ve sendikalar olarak müfteri sözde gizli tanığın kurumlarımız hakkındaki alçakça iftiralarına karşı kamuoyuna duyarlılık çağrısında bulunuyor, bu müfterinin yargı önünde hesap vermesi için mücadele edeceğimizi duyurmak istiyoruz.”