Batman’da kayıp yakınları Mehmet Raci Değirmenci cinayetini sordu

Batman’da kayıp yakınları, 557’inci hafta buluşmasında, 1993 yılında öldürülen Mehmet Raci Değirmenci için adalet talep etti.

Bu haftaki açıklamayı İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Hüseyin Elçi okudu.
Google Haberlere Abone ol

BATMAN - Geçtiğimiz hafta Batman Valiliği'nin sekiz günlük eylem ve etkinlik yasağı nedeniyle İHD şube binasında açıklama yapmak zorunda bırakılan kayıp yakınları, 557'nci hafta buluşmasında yeniden Gülistan Caddesi'nde bir araya geldi.

Kayıp yakınları, bu hafta, 27 Kasım 1993 tarihinde evinin önünde öldürülen Mehmet Raci Değirmenci’yi anarak faillerin cezalandırılmasını istedi.

‘EVİNİN ÖNÜNDE ÖLDÜRÜLDÜ’               

Bu haftaki açıklamayı İHD Batman Şubesi yöneticilerinden Hüseyin Elçi okudu. Değirmenci'nin HEP'in Batman Kozluk ilçesinde yönetici olduğunu söyleyen Elçi, Değirmenci’nin köylerinin boşaltılması sonrası Batman’a yerleştiğini anlattı. Elçi, Değirmenci’nin 27 Kasım 1993 yılında evinin önünde öldürüldüğünü belirten Elçi, olaya ilişkin 1998 yılında kadar herhangi bir soruşturma açılmadığı bilgisini verdi.

Susurluk olayının ardından Değirmenci’nin ailesinin soruşturma için şikayetçi olduğunu dile getiren Elçi, yerel bir gazetede Hizbullah militanlarının verdiği röportajda, cinayetin itiraf edildiğini vurguladı.

Elçi sözlerine şu şekilde son verdi: “İHD Batman Şubesi olarak her zaman olduğu gibi bu hafta da yineliyoruz; acılı anaların yüreklerini bir nebze olsa rahatlatma adına gözaltında kaybedilen insanların akıbetlerinin araştırılmasını, faillerin bulunup yargılanmasını, ülke tarihininin karanlık sayfalarına ışık tutulmasını ve bu kara lekenin bir an önce temizlenmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz.” (DUVAR)