Başkan adayı suikastının tutuklu şüphelileri öldürüldü: Soruşturma açıldı

Ekvador'da devlet başkanı adayı Villavicencio'ya suikastla bağlantılı olarak tutuklanan ve iki ayrı hapishanede tutulan toplam yedi şüpheli öldürüldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Ekvador'da devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio'nun suikasta uğramasıyla bağlantılı olarak tutuklanan yedi tutuklu şüphelinin öldürülmesinin ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Reuters'ın haberine göre, Ekvador Devlet Başkanı Guillermo Lasso, 7 Ekim Cumartesi günü bir açıklama yaparak, şüphelilerin tutulduğu hapishanenin müdürünün ve polis soruşturma biriminin başındaki ismin görevden alındığını duyurdu. Ekvador Emniyet Genel Müdürlüğü'nün başına Cesar Augusto Zapata Correa'nın getirildiği açıklandı.

HAKLARINDA 'GÜVENLİK SEBEBİYLE SEVK' KARARI VARDI

Devlet başkanının açıklaması, altı şüphelinin 6 Ekim Cuma günü Litoral Hapishanesi'nde, bir şüphelinin ise bir gün sonra Quito'daki hapishanede öldürülmesinin ardından geldi. Altı tutuklunun öldürüldüğü hapishanenin müdürü ifadesi alınmak üzere gözaltına alındı. 

Başsavcılıktan yapılan açıklamaya göre, ülkede hapishanelerden sorumlu SNAI isimli kurumun Litoral Hapishanesi'nde öldürülen altı tutuklu için daha önce verilen 'güvenlik sebebiyle sevk' kararını uygulamaması sebebiyle kurum hakkında soruşturma başlatıldı.

Ne olmuştu?

Yolsuzluğa karşı duruşuyla tanınan devlet başkanı adayı Fernando Villavicencio, 9 Ağustos'ta başkent Kito'da aracına bindiği sırada bir saldırgan tarafından başına 3 el ateş edilerek öldürülmüştü. Ekvador Başsavcısı, saldırıyı düzenleyen şüphelinin güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada vurularak ağır yaralandığını ve yaşamını yitirdiğini bildirmişti.

Villavicencio, Ekvador'da faaliyet gösteren uluslararası organize suç grubundan biri olan, Meksika'nın "Sinaloa Karteli" liderleri de dahil çok sayıda kişiden ölüm tehdidi aldığını söylemişti. (DIŞ HABERLER)