Başka Sinema Ayvalık Film Festivali'nin KAV Yılın Yönetmeni Ödülü Ümit Ünal'ın oldu

Başka Sinema Ayvalık Film Festivali'nin KAV Yılın Yönetmeni Ödülü'nün sahibi Ümit Ünal oldu. Ünal, bu ödülle birlikte 100 bin TL'nin sahibi oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yıl üçüncü kez düzenlenmesi planlanan ancak korona virüsü tedbirleri nedeniyle ertelenen Başka Sinema Ayvalık Film Festivali, Kariyo&Ababay Vakfı'nın verdiği Yılın Yönetmeni Ödülü'nün sahibini resmi olarak açıkladı. Yapılan yeni duyuruya göre Yılın Yönetmeni Ödülü'ne son filmi "Aşk, Büyü, Vs" ile Ümit Ünal layık görüldü. 

Beyazperde'nin aktardığına göre, Yılın Yönetmeni Ödülü'ne karar veren Danışma Kurulu'nda yönetmen Ceylan Özgün Özçelik, senarist ve yönetmen Deniz Akçay Katıksız, görüntü yönetmeni Emre Erkmen, gazeteci Pınar Öğünç ve oyuncu Tilbe Saran yer alıyordu. Ünal, bu ödülle birlikte 100 bin TL'nin sahibi oldu.

Ümit Ünal, ödülün ardından, "Yılın yönetmeni olmak çok gurur verici. Ama inanın 2020`nin yönetmeni ben olsam çok daha eğlenceli bir yıl geçirirdik. Bu salgın da ancak gerilim unsuru olarak bir ay kadar sürerdi. Şaka bir yana çok mutluyum, KAV Vakfına, Danışma Kuruluna ve elbette filmde yer alan herkese çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.  

Kariyo & Ababay Vakfı aracılığıyla geçtiğimiz yıllarda Yılın Yönetmeni Ödülü'nün sahibi "Ahlat Ağacı" filmiyle Nuri Bilge Ceylan ve "Kız Kardeşler" filmiyle Emin Alper olmuştu.