Başarır: AK Partililer meclisi bastı, polis müdahale etmedi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak arasında tartışma çıktı. Gültak silah çekildiğini söyledi, AK Partili olduğu belirtilen grup meclisi bastı.

Google Haberlere Abone ol

Çağdaş Caner Koçak

MERSİN - Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 2021 yılı Kasım ayı olağan toplantısının 3. Birleşiminde Başkan Vahap Seçer ve Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak arasında söz verme kavgası yaşandı. Meclis gündemi boyunca her konuda söz hakkı isteyen Gültak ile Seçer arasında Çamlıbel Su Sporları Merkezi projesiyle ilgili de tartışma yaşandı. Başkan Seçer, Gültak’a, “Buranın horozu sen misin?” deyince mecliste tansiyon yükseldi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın, meclis çıkışında Vahap Seçer hakkında küfür derecesinde konuştuğu ve bunu duyan bir belediye çalışanının Gültak’ın üzerine yürüdüğü iddia edildi. Kendisine silah çekildiğini iddia eden Gültak’ın ardından AK Partili olduğu belirtilen gençler meclisi bastı. Mersin Büyükşehir Belediyesi meclis üyelerinden biri, olayın bizzat şahidi olduğunu dile getirerek Gültak’a silah çekme gibi bir durumun yaşanmadığını belirtti.

BAŞARIR: YAPILAN, MİLLET İRADESİNE DARBEDİR

Yaşananlara tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, “Akdeniz’in AKP’li Belediye Başkanı, organize bir şekilde Büyükşehir Belediye Meclisi’ni basmaya kalkıyor. Polis müdahale etmiyor. Görüntülerde AKP Mezitli ilçe başkan yardımcıları var. Millete hakaretler ediyor bu belediye başkanı. Kimse unutmasın. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’mız bizim gözbebeğimizdir, Mersin’in gözbebeğidir. Ona hukuksuz bir şekilde organize saldırı yapanlar, kimleri, hangi derin güçleri arkasına alırsa alsın karşısında bizi bulur ve ona uzanan elleri kırarız. Yapılan, millet iradesine bir darbedir” diye konuştu.

GÜLTAK: POLİS BURADA, KAMERALAR BURADA

Meclis oturumuna ara verildiği sırada Akdeniz Belediye Başkanı Gültak’ın Başkan Vahap Seçer hakkında ağır konuştuğu ve bu konuşmayı duyan bazı CHP’li gençler ile bir belediye çalışanının Gültak’a tepki göstererek üzerine yürüdüğü iddia edildi. Yaşanan arbede sırasında Gültak’ın korumaları araya girerken, Gültak’a kendisine silah çekildiğini iddia ederek; “Arkadaşlar devlet gereğini yapar. Polis burada, kameralar burada” dedi.

Yaşanan arbedenin ardından Mustafa Gültak’ın kendisine silah çektiğini iddia ettiği kişiyi güvenlik güçlerine şikâyet ettiği ve silah çektiği söylenen kişinin polis tarafından gözaltına alındığı iddia edildi.

'AK PARTİLİ GENÇLER MECLİSİ BASTI'

Olaya şahit olduğunu söyleyen bir meclis üyesi Gazete Duvar’a konuştu. Akdeniz Belediyesi Başkanı Mustafa Gültak ile silah çekme olayının hiçbir şekilde alakası olmadığını belirten meclis üyesi, Gültak’ın korumalarından biriyle meclis korumalarından birinin arasında bir sataşma gerçekleştiğini ve Gültak’ın korumasının kendisine silah gösterildiğini iddia etmesi şeklinde gerçekleştiğini ifade etti. Mustafa Gültak’ın ise bunu kendisine silah çekildi şeklinde nitelediğini söyledi.

Meclis üyesi; “Olayın bizzat şahidiyim. Bırakın silah çekmeyi Gültak’a herhangi bir müdahale dahi yok. İki koruma görevlisinin kendi arasındaki sataşmalar sırasında birinin diğerine silahını göstermesinden ibaret bir olay. Ben kendim o esnada oradaydım. Gültak bir anda bana silah çektiler diye bağırdı” dedi.

Öte taraftan Mustafa Gültak’ın özel kalem müdürünün Ak Partili birtakım kişileri toplayarak meclise girmeye çalıştığını belirten meclis üyesi; “Gültak’ın özel kalem müdürünün Ak Gençliği başkanımıza silah çekildi diyerek topluyor ve meclise girmeye çalışıyor” dedi. Meclis Üyesi, toplanan AK Partili grubun meclise zorla girmeye çalıştığını fakat meclisin güvenlik görevlileri, meclis üyeleri ve bazı aklı selim AK Partili meclis üyelerinin duruma müdahale ederek herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan olayın bittiğini dile getirdi.

'BASKINA GELEN GRUP KENDİLİĞİNDEN GELMEDİ'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinden Ali Tanrıverdi, olayların yaşandığı sırada mecliste bütçe görüşmelerinin yapıldığını ve kendisinin de bu görüşmelerde bulunmak için meclis içerisinde olduğunu belirtti. Bu sebeple olaya içerisinden tam manasıyla şahit olmadığının altını çizen Tanrıverdi, gerginliğin sebebinin Gültak’ın meclis içerisindeki fevri davranışlarından kaynaklandığını söyledi.

Tanrıverdi; “Mecliste bütçe görüşmeleri sırasında yaşanmaması gereken şeyler oldu. Sayın Gültak mikrofonu elinden bırakmayarak her şeyi kendi yönetiyormuşçasına tavırlar içerisindeydi.” dedi ve Gültak’ın divanın uyarılarına rağmen fevri davranışlarda bulunarak ortamın gerilmesine sebep olduğunu belirtti.

Meclis salonu dışında yaşanan olaylarla ilgili olmaması gereken birtakım olayların yaşandığını kendisi bizzat şahit olmasa da dışarıda çıkan arbedeyi uzaktan gördüğünü belirtti. Arbededen kaynaklı gerginliğin meclis salonu içerisinde yansıdığını söyleyen Tanrıverdi; “Dışarıda toplanan grup kendiliğinden gelmedi. Birtakım kişiler tarafından oraya davet edildiler. Bu örgütlü bir toplanmaydı. Bende bu şekilde bir izlenim oluştu” dedi.