Başakşehir, Trabzonspor ve Gençlerbirliği sahasında kazandı

Başakşehir, Trabzonspor ve Gençlerbirliği sahalarında oynadıkları maçlarda rakiplerine 3 puan şansı vermedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig'in 17. haftasında Başakşehir, Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u; Trabzonspor da Göztepe'yi tek golle geçti. Gençlerbirliği ise Hatayspor'u 3-1 mağlup etti.

Sahasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u 1-0 yenen Medipol Başakşehir (İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü), 7 haftalık galibiyet özlemine son verdi.

Turuncu-lacivertli takıma galibiyeti getiren golü 40. dakikada Norveçli oyuncu Fredrik Gulbrandsen attı.

Ligde son 7 maçın 4'ünü kaybeden 3'ünde sahadan beraberlikle ayrılan Başakşehir, 7 hafta sonra 3 puanı kazandı.

İstanbul ekibi bu galibiyetle puanını 19'a yükseltirken, iki maç sonra mağlup olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor ise 13 puanda kaldı.

GULBRANDSEN LİGDE 6. GOLÜNÜ ATTI

Başakşehir'in Norveçli oyuncusu Gulbrandsen, bu sezon ligdeki 6. golünü Büyükşehir Belediye Erzurumspor karşısında attı.
Gulbrandsen, bu sezon takımının ligdeki en golcü ismi konumunda bulunuyor. Norveçli oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda da 3 kez ağları havalandırdı.

TRABZONSPOR ÇIKIŞINI SÜRDÜRDÜ

Göztepe'yi tek golle mağlup eden Trabzonspor, çıkışını sürdürdü.

Ligde teknik direktör Abdullah Avcı yönetiminde son 5 maçta 4. galibiyetini elde eden bordo-mavililer, bu sonuçla puanını 26'ya yükseltti.

Yedinci sıradaki yerini koruyan Karadeniz ekibi, üst sıralarla arasındaki puan farkını azalttı.

TRABZONSPOR 4 MAÇ SONRA GÖZTEPE'Yİ YENDİ

Trabzonspor, sahasında rakibine karşı 18 sezon sonra galip geldi.

En son 2001-2002 sezonunda iç sahada Göztepe'yi 3-0 mağlup eden, daha sonra 4 maçta 2 beraberlik, 2 mağlubiyet alan Karadeniz ekibi, rakibine karşı kendi evindeki galibiyet hasretini sonlandırdı.

EKUBAN'IN 5. GOLÜ

Trabzonspor'un Ganalı oyuncusu Ekuban, attığı golle takımına 3 puanı getirdi.

Karşılaşmanın 28. dakikasında rakip fileleri havalandıran bordo-mavili futbolcu, ligdeki gol sayısını 5'e yükseltti.

ANKARA'DA 4 GOL, 2 PENALTI, 1 KIRMIZI KART

Gençlerbirliği de sahasında Atakaş Hatayspor'u 3-1 yendi.

25. dakikada konuk ekip Hatayspor, Boupendza'nın şık golüyle öne geçti. Ceza yayının gerisinde Boupendza'nın önünde seken topa sol ayağının üzeriyle yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kalecinin sağından ağlarla buluştu: 0-1.

43. dakikada Gençlerbirliği penaltı kazandı. Hakem Yasin Kol, Hatayspor kalecisi Munir'e, ceza sahasında Arda Kızıldağ'a yaptığı hareket sonrası kırmızı kart gösterdi ve penaltı kararı verdi.

45+3. dakikada Piris da Motta'nın kullandığı penaltı vuruşunda top ve kaleci farklı köşelere gitti: 1-1.

52'nci dakikada hakem Yasin Kol, Katranis'in ceza sahasında Piris da Motta'ya yaptığı müdahale sonrası Gençlerbirliği lehine penaltı kararı verdi.

54'üncü dakikada beyaz noktaya gelen Piris da Motta, penaltı vuruşunda yine hata yapmadı ve topu bir kez daha filelere gönderdi: 2-1.

84. dakikada Gençlerbirliği farkı ikiye çıkardı. Sefa Yılmaz'ın ceza sahasının sağından içeriye çevirdiği topu Sio ağlarla buluşturdu: 3-1. (AA)