Barış Atay’dan Akar’a: Tümgeneral hakkında soruşturma başlatıldı mı?

TİP Hatay Milletvekili Barış Atay, Bitlis'te Eyüp Kırtay’ın ölümüne yol açan kazada aracın 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun'a ait olduğu iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Olayda 25 SH 249 plakalı aracın çarptığı belirtilen 11 yaşındaki Eyüp Kırtay vefat etmişti.
Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, Bitlis'in Ahlat ilçesinde 11 yaşındaki Eyüp Kırtay’ın 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun'a ait olduğu iddia edilen aracın çarpması sonucunda ölümünü Meclis gündemine taşıdı.

TÜMGENERAL UZUN’A YÖNELİK SORUŞTURMA BAŞLATILDI MI?

TBMM Başkanlığı’na Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Atay, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Malazgirt Meydan Savaşı'nın 950'nci yıldönümü etkinliklerine katılmak için Ahlat’a giden 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Erhan Uzun'a ait olduğu öne sürülen sivil plakalı bir aracın, evinin önünde oynayan 11 yaşındaki Eyüp Kırtay adlı çocuğa çarptığı iddia edilmiştir. Aracın konvoyla birlikte ve çok süratli ilerlediği, çocuğun amcasının aracı durdurmak istediği için önüne atlayıp kaputuna tutunduğu ama aracın buna rağmen durmadığı ve çocuğun kaza yerinde hayatını kaybettiği bilgisi basına ve kamuoyuna yansımıştır.”

Atay, önergesinde Bakan Akar’a, “Söz konusu iddialara yönelik herhangi bir adli/idari soruşturma başlatılmış mıdır?” diye sordu. (DUVAR)