Barcelona, Real Madrid ve Juventus için tehlike büyük

Avrupa Süper Ligi'nden ayrılmayan üç kulüp için UEFA'dan nasıl bir ceza çıkacağı ile ilgili olarak yeni iddialar öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA, Avrupa Süper Ligi'ni kuran ancak daha sonra ligden ayrılan 9 kulübün cezasını kesti. Buna göre, Avrupa Süper Ligi girişiminin hata olduğunu kabul edip özür dileyen bu kulüplerin, UEFA turnuvalarından bir sezonda elde edecekleri gelirin yüzde 5'ine el konulacak. UEFA'ya ve organizasyonlara bağlı kalma sözü veren kulüpler, benzer bir turnuvaya katılmaları halinde 100 milyon euro, taahhütlere aykırı davranmaları durumunda ise 50 milyon euro ceza ödeyecek.

Avrupa Süper Ligi'nde halen Real Madrid, Barcelona ve Juventus geri adım atmadı. UEFA bu üç kulüp için disiplin soruşturmasını başlattı. Verilecek cezanın ne olacağı henüz net değil ancak İspanyol basınında yeni bir iddia yer aldı. Cope'un haberine göre UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, üç kulübün cezalandırılması için İstanbul'daki finali bekliyor. Ceferin, İstanbul'da oynanacak finalin ardından bu üç kulübün ikişer yıl Avrupa'dan men edilmesi için teklif sunacak. Bu teklif kabul edilirse Real Madrid, Barcelona ve Juventus bir süre Avrupa kupalarında yer alamayacak.

Avrupa Süper Ligi'nin ilanından sonra yaşanan gelişmelerin ardından Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Liverpool, Milan, Inter ve Atletico Madrid turnuvadan çekilmişti. (HABER MERKEZİ)