'Balkondan düştü' denilen bebekte istismar bulgusuna rastlandı

Beylikdüzü'nde, 'balkondan düştü' denilerek hastaneye getirilen ve burada hayatını kaybeden 2 yaşındaki bebeğe müdahalede bulunan doktor, cinsel istismar bulgularına rastlandığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beylikdüzü'nde, 6 Eylül'de 2 yaşındaki bebek ailesi tarafından 'balkondan düştü' denilerek Beylikdüzü Hastanesi'ne getirildi. Bebekte cinsel istismar bulgularına rastlanılması üzerine polise haber verildi. Bebek hayatını kaybederken, ailedeki erkekler gözaltına alındı. 

'DELİLLER İSTİSMARIN UZUN ZAMANDIR DEVAM ETTİĞİNİ GÖSTERİYOR'

Bianet'ten Evrim Kepenek'in haberine göre, hastane raporlarından birinde 'çocuğun balkondan düşme' şikâyetiyle hastaneye getirildiği belirtilirken, ön otopsi raporunda 'çocuğa tecavüz edildiği yönünde kuvvetli bulgular' olduğu bilgisi yer aldı. 

Hastane doktorlarından Acil Tıp Uzmanı Dr. Evren Arslan, şunları söyledi: “Çocuk hastaneye getiriliyor, ailesi ‘balkondan düştü’ diyor. Buna göre çocuğa ilk müdahale yapılıyor. Ardından detaylıca bakıldığında 2 yaşındaki çocuğun vajinal bölgesinde ve popo kısmında yırtıklar görünüyor. Bu ikinci genel muayene raporunda da yer aldı. Bu durumun anlaşılmasının ardından hastane polisi devreye girdi, savcı geldi çocuğun ailesindeki erkekler gözaltına alındı. Çocuğun ailesi otopsi istemediklerini ve hemen cenazeyi alıp gitmek istediklerini belirtip durdular. Bundan sonraki süreç savcının görevi."

Ailenin rapora, 'düştü, öldü yaz' şeklinde ısrar ettiğini belirten Arslan, ayrıca ailenin bebeğe otopsi yapılmasını istemediğini de sözlerine ekledi. Ailenin hemen cenazeyi alıp gitmek istemesinin de şüpheli olduğunu ifade eden Arslan, tek görgü tanığı olan 5 yaşındaki abla için de endişeli olduklarını söyledi. “Bu çocuğun aileden alınıp derhal sosyal hizmetler korumasına verilmesi gerekiyor. Bunca yıldır doktorum ben böyle bir vahşet görmedim" diyen Arslan, delillerin istismarın uzun zamandır devam ettiğini gösterdiğini dile getirdi.

'OTOPSİ RAPORUNDA BALKONDAN DÜŞEREK ÖLDÜ DENİLDİ'

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık da konuyu Meclis gündemine taşıdı. Hastane kayıtlarını sosyal medya hesabından paylaşan Şık, konuyla ilgili dört ayrı bakanlığa soru önergesi verdi. Şık, 'balkondan düşme' şikâyetiyle hastaneye getirilen bebeğin Genel Adli Muayene raporunda; istismar edildiği bilgisinin yer aldığını, otopsi raporunda ise 'çocuğun balkondan düşme sonucu' öldüğünün yazıldığını belirterek önergelerde şunları sordu:  

- Doktorların, cenazenin otopsi işlemi yapılmadan aileye teslim edilmesi ve 'istismar' bulgusunun otopsi raporunda yer almaması için defalarca aranarak baskıya maruz kaldıkları iddiaları doğru mudur? Bu iddiaların gerçek olup olmadıklarına dair bir soruşturma başlatılacak mıdır? Hastaneyi ve ilgili doktorları arayarak 'istismar' olayının üstünü örtmek amaçlı kimler baskı kurmuştur?

- Bebeğin cenazesinin otopsi işlemine girmesini engellemek için kargaşa çıkaran ve  TCK madde 265’de düzenlenen 'Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Suçu'nu açıkça işleyen şahıslar hakkında herhangi bir adli işlem yapılmış mıdır? Gözaltına alınan kaç kişi vardır?

- Beylikdüzü Devlet Hastanesi’nde istismara uğradığına ilişkin kesin emarelerin tespit edilmesinin ardından ailesinin otopsinin yapılmasını önlemeye çalıştığı bebek hakkında, yaşanan olaydan ve ölümünden önce herhangi bir şikayette bulunulmuş mudur? (HABER MERKEZİ)