Uşak'ta bebeğe cinsel istismar davası: Ağırlaştırılmış müebbet istendi

Beyin kanaması şüphesiyle kaldırıldığı hastanede doktorları cinsel istismara dair emareler buldukları 2 yaşındaki bebeğin davasında, sanık Yaşar E. adlı erkek hakkında ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

UŞAK - 2 yaşındaki bebeğe tecavüz ettiği iddia edilen Yaşar E. isimli erkek hakkında başlatılan soruşturmada iddianame tamamlandı. Uşak 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sanık Yaşar E. hakkında 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet istendi. Davada anne C.T. hakkında ise "suçu bildirmeme"den ceza isteniyor. Sanık Yaşar E. hakkında ayrıca bebeğin annesi müşteki, sanık C.T'ye karşı "nitelikli cinsel saldırı"dan dolayı da ceza talep edildi.

'60 YIL VE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET'

Düzenlenen iddianamede sanık Yaşar E. 'mağdur bebeğe' karşı nitelikli cinsel istismar, öldürmeye teşebbüs ve eziyet suçlarından 60 yıla kadar hapis ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. İddianamede C.T'nin oğlu olan mağdura karşı işlenen suçlardan dolayı yetkili makamlara haber vermeyerek 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 278/3 maddesinde düzenlenen suçu bildirmeme suçunu işlediği ifade edildi. Davada anne C.T. de 'suçu bildirmeme' suçundan yargılanacak. Sanık Yaşar E. hakkında ayrıca bebeğin annesi müşteki, sanık C.T'ye karşı "nitelikli cinsel saldırı"dan dolayı da ceza isteniyor.

'ANNENİN AVUKATLIĞINDAN ÇEKİLİYORUZ'

Yaşanan olaydan sonra ailenin avukatlığını üstlenen Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, basın açıklaması yayınladı. Açıklamada olaydan sonra anne C.T'den vekalet alındığını ve iddianamedeki isnatlar nedeniyle avukatlıktan çekilme kararı alındığı bildirildi: "İddianamedeki isnatlar gözetildiğinde anne ile çocuk arasında menfaat çatışması doğabileceği değerlendirildiğinden annenin avukatlığından bu aşamada çekilme kararı almış bulunuyoruz."

Davanın takip edileceği ve sanıkların en üst hadden ceza alacaklarına inanıldığı belirtilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Derneğimiz bugüne kadar bu vahim olayın duyurulması, kamuoyu oluşturulması, mağdur çocuğun üstün yararının gözetilmesi ve korunması, soruşturmanın sağlıklı ve etkin şekilde yürütülmesi için mücadele etmiştir. Gelinen noktada yapılacak yargılama sonucu sanığın isnat edilen suçlardan en üs hadden ve indirimsiz olarak ceza alacağına inancımız tamdır."

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz nisan ayında Uşak'ta Yaşar E. isimli erkek tarafından tecavüz ve darp edildiği iddia edilen 2 yaşındaki bebek, yoğun bakıma kaldırılmıştı. Tecavüz iddiası doktorlar tarafından tespit edilmişti. Anne C.T verdiği ifadede birlikte yaşadığı Yaşar E. tarafından çocuğunun sistematik işkenceye uğradığını söylemişti. Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesine tedavi gören bebeğin sistematik olarak şiddete maruz kaldığı ortaya çıkmış, fail gözaltına alınarak tutuklanmıştı.