Bakırköy Meydanı'nı büyütmek için arsa takası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Bakırköy Kaymakamlığı ile arsa takası yaparak Bakırköy Meydanı’nı büyütecek. İBB, Bakırköy Meydanı’ndaki araziye karşılık, Bakırköy Adliyesi’nin yanındaki meydanı verecek. Takasla ilgili karar İBB Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVARİstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Bakırköy Kaymakamlığı’nın, Bakırköy Meydanı’nda bulunan kaymakamlık ve ilçe emniyet müdürlüğü binalarının bulunduğu arazinin trampa edilmesiyle ilgili teklifini görüştü.

Bakırköy Kaymakamlığı İBB’ye yaptığı başvuruda, Bakırköy Adliyesi ile yeni yapılmakta olan Bakırköy Belediye Başkanlık binası arasındaki arazinin, Kaymakamlık ve İlçe Emniyet Müdürlüğü mevcut binalarının bulunduğu araziyle takas edilmesini önermişti.

İBB Başkanlık Komisyonu da söz konusu arsaların başa baş takasına (trampa) ilişkin olarak bir rapor hazırladı. Raporda mülkiyeti Hazine'ye ait Bakırköy Meydanı'ndaki arazi ile mülkiyeti İBB’ye ait ve Hazine arazisinin iki katından büyük Adliye'nin yanındaki arazinin başa baş takasını uygun gördü. Komisyon her iki arazi için de 135 milyon 345 bin 540 TL değer takdir etti.

PROJE YARIŞMASI AÇILMIŞTI

Bakırköy Kaymakamlığı’nın başvurusu üzerine hazırlanan teklifle ilgili olarak İBB Meclisi’nin aldığı kararda özetle şöyle denildi:

“Teklif incelenmiş olup; mülkiyeti Hazineye ait Bakırköy Kartaltepe Mahallesi 132 ada 4 parsel sayılı 5.581,6 metrekare yüzölçümlü taşınmaz 135.345.540 TL, mülkiyeti Başkanlığımıza ait, Bakırköy Osmaniye Mahallesi 267 ada 134 parsel sayılı 12.304,14 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 135.345.540 TL olarak başa baş takası(trampası), uygulama aşamasında imar planı gereği terki gereken alanlar terkedilmeden uygulama yapılmaması; Belediye Kanunun 18/g maddesi uyarınca uygun görülmüştür."

İBB Bakırköy Meydanı'nı yeniden düzenlemek için bir süre önce proje yarışması açmıştı. (ANKA)