Bakırköy Kadın Cezaevi'ndeki tutuklulardan 'tehdit' açıklaması

Cezaevinde tacize varan üst aramalarına ve tehdide maruz bırakıldıklarını söyleyen siyasi tutuklu kadınlar, cezaevi yönetiminin mektuplara da el koyduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki siyasi kadın tutuklular, cezaevinde tacize varan üst aramaları, sistematik baskınlar, mektuplara el konulması ve tehdit gibi ihlallere maruz kaldıklarını söyledi. Tutuklu kadınlar adına yapılan açıklamada, söz konusu ihlallere dikkat çekildi. Mezopotamya Ajansı'nın aktardığı açıklamada, “Bakırköy Cezaevi'nde son süreçlerde yapılan her arama baskın şeklinde yapılmakta, operasyona çıkar gibi sayımızın üç katı gardiyanlarla arama yapılmaktadır. Yemek masalarına ayakla basılıp, masalar sökülüyor, TV, buzdolabı içleri açılıp bakılıyor. Üst aramaları tacize varan boyutta oluyor. İdare tarafından açık bir şekilde tehdit ediliyoruz” denildi.

'CEZAEVİ İDARESİ AMBARGO UYGULUYOR'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu aramaları, yaşanılan sorunları HDP, CHP, ÖHD ve İHD’ye duyurmak için yazılan faks, mektuplara el konuldu. Bu durumların dışarıya yansımaması için cezaevi idaresi adeta ambargo uygulamaktadır. En ufak bir itirazda cezai işlemlere maruz bırakılıyoruz.

'İSTİHBARATTAN TEHDİT' İDDİASI

Diğer bir önemli husus ise 01.03.2022 tarihinde koğuş arkadaşımız Sibel Gölbaşı’nı ‘SEGBİS’in var’ gerekçesiyle 2’nci Müdür Candaş Orhan ve başgardiyan Hülya Mehtap’ın bilgisi dahilinde talimatıyla koğuştan alıp istihbarat ile (Biri kadın biri erkek) görüştürüyorlar. Durumu hemen anlayan arkadaşımız çıkmak istiyor ancak hemen çıkartılmayan arkadaşımızı istihbarat aile ve dosya üzerinden tehdit ediyor. Arkadaşımız şahsında gerçekleşen bu durumu koğuş olarak savcılığa suç duyurusunda bulunduk. Ancak idare buna da el koydu, işleme almadı.

Sibel Gölbaşı 20 yaşında genç bir arkadaştır. Özellikle son süreçte zindanda dahi gençleri düşürmeye yönelik bir politikadır bu. Buna karşı duruşumuz nettir. Yaşanılan bu ve benzeri durumlara, sorunlara karşı gerekli kurumları harekete geçmeye çağırıyoruz.” (HABER MERKEZİ)