Bakan Yerlikaya Onur Yürüyüşü'ne saldırıyı savundu: Kahraman polisimiz

Yeşil Sol Partili Saki'nin Onur Yürüyüşü'yle ilgili sözlerine gönderme yapan İçişleri Bakanı Yerlikaya polisin saldırısını, "Kahraman polisimiz 'işgalci zihniyetlerle' mücadele etmiştir" diye savundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9. Trans Onur Yürüyüşü'nde polisin yaptığı saldırıyı savundu.

Polis şiddetine tepki gösteren Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili Özgül Saki'nin Trans Onur Yürüyüşü'ne yönelik sözlerine atıfta bulunan Yerlikaya, "İzinsiz gösteriye engel olmaya çalışan polislerimize 'işgalci' diyerek hakarette bulunan HDP’li vekili şiddetle kınıyorum. Kahraman polisimiz tarih boyunca, 'işgalci zihniyetlerle' ve 'toplumumuzun değerlerini' hiçe sayanlarla mücadele etmiştir. Dün böyleydi, bugün böyle, yarın da böyle olacaktır" dedi.

Ne olmuştu?

9. Trans Onur Yürüyüşü, dün polisin engellerine rağmen gerçekleşmişti. Yürüyüş öncesi valilikten resmi yasak kararı olmamasına rağmen tüm Taksim'i abluka altına alan polis, ara sokaklarda toplanan LGBTİ+'ları gözaltına almıştı. 

Yeni İstanbul Valisi Davut Gül, günler öncesinden Trans Onur Yürüyüşü ve LGBTİ+ Onur Yürüyüşü’nü hedef alarak Twitter’dan “aile” vurgulu mesaj yayımlamıştı.

Yeşil Sol Partili Özgül Saki, "Bugün Taksim'de yapılması gereken trans onur yürüyüşü, herkesin gördüğü gibi polisin adeta bir işgalci kuvvet gibi Taksim'in her tarafını işgal etmesi nedeniyle Taksim'de yapılamadı. Polis şiddeti gecikmedi. Gördüğünüz gibi arkadaşlarımızı işkence altında gözaltına aldılar. Bu mücadele trans onur yürüyüşü, LGBTİ'lerin mücadelesi sadece onların mücadelesi değil, her birimizin mücadelesi" demişti. (HABER MERKEZİ)