Onur Yürüyüşü'nde Taksim'de polis ablukası: Gözaltılar var

Trans Onur Yürüyüşü için Taksim ve Cihangir polis ve barikatlarla ablukaya alındı. LGBTİ+'lar Harbiye'nin ara sokaklarında engellere rağmen 9. Trans Onur Yürüyüşü Basın Açıklaması'nı okudu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul’da düzenlenen Trans Onur Yürüyüşü nedeniyle Taksim ve Cihangir polis ablukasına alındı. Sabah erken saatlerden itibaren Taksim’e çıkan bütün yollara barikatlar kuruldu.

Onur Yürüyüşü için öğle saatlerinden itibaren Taksim çevresinde toplanmaya başlayan transların adreslerinden biri de Cihangir oldu.

Polisler, bariyer ve barikatlarla kapattığı noktalarda e-Devlet görevlendirme belgesi isteyip sadece Beyoğlu'nda çalışanların geçişine izin verdi.

Harbiye'den Taksim'e yürümeye çalışanlara engel olan polis, ara sokaklarda LGBTİ+'ları gözaltına aldı. LGBTİ+'lar Harbiye'nin ara sokaklarında engellere rağmen 9. Trans Onur Yürüyüşü Basın Açıklaması'nı okudu.

Gazeteci Zeynep Kuray'ın aktardığına göre, Harbiye'nin ara sokaklarında polisler, taksiye binen Yusuf isimli trans bireyi ters kelepçeyle gözaltına aldı. 

9. İstanbul Trans Onur Haftası'nın Twitter hesabından paylaştığı bilgiye göre Harbiye'de 8 kişi gözaltına alındı. Öte yandan gözaltıları görüntülemek isteyen gazetecilere polis engel oldu.

ÖPÜŞEN LGBTİ+'LARA POLİS ŞİDDETİ 

Medyascope'da yer alan habere göre, Onur Yürüyüşü'ne katılmak isteyen iki trans, öpüştükleri için polis şiddetine maruz kaldı. Görüntüye göre polis öpüşen eylemcilerden birini zorla alandan ayırıp darp etti.     

İstanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği tarafından organize edilen Trans Onur Haftası'nın 18 Haziran'daki Trans Onur Yürüyüşü ile sonlanacağı duyurulmuştu. İstanbul Valisi Davut Gül ise sosyal medya hesabından Onur Yürüyüşlerine izin verilmeyeceğini açıklamıştı.

Geçtiğimiz günlerde Kadıköy kaymakamlığı, Lambdaistanbul LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nin çay etkinliğini yasaklamıştı.

İstanbul'da 2015 yılından beri İstiklal Caddesi'nde Onur Yürüyüşü'ne izin verilmiyor. (HABER MERKEZİ)