Bakan Özhaseki: İstanbul ve Marmara'nın dönüşümünü hızlandıracağız

Tartışmalı kentsel dönüşüm yasası hakkında açıklama yapan Bakan Özhaseki "İstanbul ve Marmara'nın dönüşümünü bir an evvel hızlandıracağız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "İstanbul’da milyonlarca insanı yerinden edecek ve ellerindeki mülke el koymanın yolunu açacak" eleştirilerine neden olan ve Meclis'te görüşülmeye başlanan kentsel dönüşümle ilgili kanun teklifi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kabine Toplantısı sonrası gazetecilere açıklama yapan Özhaseki, yasanın Meclis'ten büyük destek alarak geçeceğine inandığını söyleyerek "Yasa yürürlüğe girer girmez İstanbul ve Marmara'nın dönüşümünü bir an evvel hızlandıracağız" dedi.

DHA'da yer alan habere göre, Bakan Özhaseki, kentsel dönüşümle ilgili kanun teklifine ilişkin, "Yasa yürürlüğe girer girmez İstanbul ve Marmara'nın dönüşümünü bir an evvel hızlandıracağız. Dönüşüm sürecini hızlandıracak ve kentsel dönüşüme yeni bir soluk katacak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Çalışmalarımız sürüyor, yönetmeliklerini hazırlayıp, yayınlayacağız. Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'mız eliyle de ülke genelindeki dönüşüm sürecini hızlandırmış olacağız. Bilim insanları, 'Deprem öncesindeki hazırlık için yapılan 1 birim harcama, deprem sonrasında 7 misline çıkıyor' diyor. Ülkemizdeki sağlıksız yapı stokunu yenilemekte kararlıyız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)