Bakan Nebati'den kredi uyarısı: Adım atacağız

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, proforma fatura karşılığı kredi alıp amacı doğrultusunda kullanmayanlara karşı harekete geçeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bugün Diyarbakır'da çeşitli temaslarda bulunarak, ekonomiye ilişkin açıklamalarda bulundu. Nebati, Diyarbakır İş Dünyası Buluşması'ndaki konuşmasında ise kredilerin kullanımına ilişkin uyarılarda bulundu.

'KREDİLERİN DÖVİZİNE GİDİŞİNE İZİN VERMEYECEĞİZ'

Şirketlere seslenen Nebati "İsteyen kendi kaynağını istediği yerde kullanabilir. Krediyi uygun alanda kullanmak zorundasınız. Krediyi alıyorsanız üretim yapacaksınız'' dedi. Selektif kredi anlayışıyla çalıştıklarını kaydeden Nebati, kredilerin dövize gidişine izin vermeyeceklerini yineledi.

Nebati, BDDK’nin belirli bir döviz nakit varlığı bulunan şirketlere getirdiği TL kredi yasağı içinse “Ucuz parayla dövize gidenlere izin vermeyiz. BDDK açıkça diyor ki, ticari kredi alıyorsanız bunu size üretken işlerde kullanmanız için veriyoruz. İsteyen kendi kaynağını istediği yerde kullanabilir, krediyi uygun alanda kullanmak zorundasınız” dedi.

Nebati proforma fatura karşılığı kredi alıp, sonra bunu amacı doğrultusunda kullanmayarak proforma faturaları iptal edenlere karşı adım atacaklarını da ifade etti.

'Halkbank Üreten Kadınlar Buluşması'na da katılan Nebati, dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olma yolunda ilerlediklerini savunarak, "Türkiye, yeni dönemde oluşan tüm fırsatları değerlendirerek küresel rekabetteki konumunu her geçen gün güçlendirmeye devam ediyor" açıklamasını yaptı.

PROFORMA FATURA NEDİR?

Proforma fatura, teklif faturasıdır. Herhangi bir mali yükümlülük taşımaz. Ticaret ve Vergi Hukuku'nda proforma faturayla ilgili herhangi bir düzenleme bulunmamaktadır. Her firma proforma faturayı kendi ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenleyebilir. (EKONOMİ SERVİSİ)