Bakan Kurum: Asgari ücretli eşten dosttan borç alıp, ek mesai yaparak TOKİ taksitlerini ödeyebilir

'250 bin sosyal konut' projesini anlatan Bakan Kurum, 'asgari ücretli hem kira hem de taksidi nasıl ödeyecek' sorusunu yanıtladı: Biraz dişini sıkarak, eşten dosttan borç alarak, ek mesai yaparak...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın canlı yayınına katılarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği 'sosyal konut projesi'nin detaylarını anlattı. 

Erdoğan, 2+1 konutlar için 2 bin 280, 3+1 konutlar için 3 bin 780 liradan başlayan taksitlerle ödeme yapılabileceğini açıklamıştı. 

“Asgari ücretliler hem kira hem konut kredisini nasıl ödeyecek?” sorusu üzerine Bakan Kurum şunları söyledi: "5 bin 500 lira alıyor. Hem kira ödeyecek hem konut kredisi taksiti ödeyecek hem de evini geçindirecek... Tabii bunu yapabilmesi için ilave mesai ve kazanç sağlaması gerekiyor. Bunun için vatandaşımız biraz dişini sıkarak, biraz eşinden, dostundan borç alarak, biraz ek mesai yaparak bu bedeli karşılayabilir..."

Bakan Kurum, hükümetin projelerinden bahsederken de, İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimini hedef aldı. Kurum, “Şu an maalesef İzmir beceriksizlik, liyakatsizlik ve bu noktada aslında algı oluşturarak işgal altındadır. İzmir yönetimi işgal altındadır. Onlar Osmanlı’yı, ‘İşgal etti’ diye anlatıyor gerçi ama…” ifadelerini kullandı.

Ahmet Hakan ise hemen söz girip: “Bence yine de bu kelimelerle ifade etmeyelim siyasette…” dedi. (HABER MERKEZİ)