Bakan Dönmez: Elektrikte sessiz devrim yaptık, Avrupa'da 6 ülkeden biriyiz

Enerji Bakan Dönmez Çankırı'da konuştu: Elektrikte 100 milyar doların üzerinde yatırım yaptık. Devletin tek kuruşunu harcamadan. Yap-işlet olmasaydı ya hastane ya okul ya sıramız eksik olacaktı...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Çankırı Çarşamba Pazarı'nda düzenlenen iftar programına katıldı. 
Burada yaptığı konuşmada doğalgaz yatırımlarından bahseden Dönmez, "Sadece 5 büyük ilde, sadece merkezde yaşayanlarda doğalgaz vardı. Mücavir alanlarda gaz yoktu. Onlar hep bizim zamanımızda geldi. Ankara, İstanbul, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli'nde gaz varken bugün Cumhurbaşkanımızın talimatı ile batıda ne varsa doğuya da o hizmeti götüreceğiz anlayışıyla Edirne'den Kars'a, Çankırı'dan Konya'ya her tarafa doğalgazı getirdik" dedi. 

DÜNYADA 14 ÜLKEDEN BİRİYİZ'

"Elektrikte de sessiz bir devrim yaptık" ifadelerini kullanan DÖnmez şöyle devam etti: "Elektrikte 2000'li yılların başında 30 bin megavat elektrik kurulu gücümüz vardı, bugün artık 100 bin megavatı geçtik. Dünyada bu kadar güce sahip 14 ülkeden, Avrupa'da 6 ülkeden biriyiz. Eskilerimiz hatırlar, günde birkaç saat elektrik kesiliyordu. Şimdi arıza nedenleri ve olağanüstü nedenler hariç kesinti yok. O zaman program dahilinde kesinti yapılıyordu. Çünkü kurulu gücümüz yetmiyordu.

'DEVLETİN TEK KURUŞUNU HARCAMADAN...'

Sessiz bir devrim yaptık. Neredeyse 100 milyar doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik. Büyük çoğunluğunu da kendi milli bütçemizden, hazine kaynaklarımızdan karşılamadan yaptık. Yüzde 80-90'ı özel sektör kaynaklı. O kaynakları da size hastane, okul, yol yapmak için ayırmış olduk. Şimdi yap işlet modelini muhalefetin bir kısmı eleştiriyor. O modelle yapılmamış olsaydı, biz bütün kaynaklarımızı bu işe ayırmış olsaydık o zaman ya hastane ya okul ya sıramız eksik olacaktı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız vizyoner ve ileri görüşlü. Devletin tek kurşunu harcamadan, bir yerde çayın taşıyla çayın kuşunu vurmuş oldu." (HABER MERKEZİ)