Bahçeli'den 'Devlet Şeref Madalyası' önerisi: 'Terörle mücadelede şevki artırır'

Devlet Bahçeli, "Terörle mücadelede feragat ve fedakârlık gösteren asker ve sivillere 'Devlet Şeref Madalyası' verilmesi" önerisinde bulundu, "Elbette takdir Sayın Cumhurbaşkanımızındır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için üstün feragat, fedakârlık, başarı ve yararlık gösteren muhterem isimlere 'Devlet Şeref Madalyası'nın layık görülmesi, terörle mücadelenin şevk ve iradesini hem destekleyecek hem de mükafatlandıracaktır" dedi.

Bahçeli’nin konuya ilişkin yazılı bir basın açıklaması yaptı. MHP lideri açıklamasında "Malazgirt Zaferi’mizin 951’inci yıl dönümünün yaklaştığı şu günlerde, terörle mücadelede eşsiz feragat ve fedakarlığı bulunan bazı isimlerin taltif ve takdir edilmesi kanaatimce çok yararlı ve yerinde bir karar olacaktır" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu konuda makul, mantıklı ve akla yatkın en yakın yol ve yöntem de asıl sorumluluğu uhdesinde taşıyan Sayın Cumhurbaşkanımızın alicenap bir tasarrufta bulunmasıdır.

Nihayetinde Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesinde devir teslimlerin yaşanacağı ve zaferlerimizin yıl dönümlerinin ardı ardına kutlanacağı günlerde “2933 Sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu”nun 2’inci maddesinin a) fıkrasında bahsedilen “Devlet Şeref Madalyası”nın belirlenecek siyasi ve asker şahsiyetlere Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir ve tensibiyle verilmesi düşünülebilecektir.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı ve tevcihi ile Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru, birlik ve beraberliği için yurt içinde veya yurt dışında üstün feragat, fedakârlık, başarı ve yararlık gösteren muhterem isimlere “Devlet Şeref Madalyası”nın layık görülmesi terörle mücadelenin şevk ve iradesini hem destekleyecek hem de mükafatlandıracaktır.

Elbette takdir ve yetki Sayın Cumhurbaşkanımızındır." (HABER MERKEZİ)