VİDEO

Bahadır Özgür: Sezgin Baran Korkmaz davası, Zarrab davası gibi olmayacak

Kara para aklama suçlamasıyla ABD'de tutuklu bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın tahliye edildiği öğrenildi. Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür, Korkmaz'ın tahliyesini ve durumun perde arkasını anlattı.

DUVAR - ABD’de “sahtecilik” suçundan tutuklanan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz, yargılandığı davada geçen hafta görülen duruşmada tahliye edildi. Türkiye’de “kara para aklamak” iddiasıyla aranırken yurt dışına kaçan Korkmaz, Avusturya’da yakalanıp ABD’ye iade edilmişti.

Gazete Duvar yazarı Bahadır Özgür, canlı yayında Korkmaz hakkında verilen tahliye kararını değerlendirdi. Korkmaz'ın yargılandığı davanın geçmişine dair detayları aktaran Özgür, ABD ve Türkiye yargısının kara para aklama davalarının farklı yürütüldüğüne dikkat çekti.

'ZARRAB DAVASI GİBİ OLMAZ'

"Sezgin Baran Korkmaz, yargılandığı günden beri kara para aklama suçunu reddediyor. Uzlaşmaya gidip itirafçı olup kabul etmiş değil" diyen Özgür, 'yanlış beyan' suçundan ayrı bir dava daha görüldüğünü aktardı. Özgür şöyle devam etti:

"133 milyon doların Türkiye'ye geldiğini kabul ediyor ama kaynağının ABD hazinesi olduğunu bilmediğini, Kingston kardeşlerle şirket anlaşmaları yaptığını, Türkiye'deki yatırımlarına ilişkin kanıtlar belgeler sundu mahkemeye. Bunu reddetti ama bu, kara para aklama davasından tamamen kurtulduğu anlamına gelmiyor.

Kara parayla ilgili iddianame hazırlandı, jürili bir duruşma yapılacak. Kara para aklamayı kabul edip uzlaşmaya gitseydi biz başka bir şey konuşurduk. 'Zarrab davası gibi olur mu' diye düşünürdük. Gördüğümüz kadarıyla şu an için böyle bir durum görünmüyor. Zarrab gibi işi kabul edip, 'ben bu işi nasıl, kimlerle yaptım' gibi bir itirafta bulunmadığını görüyoruz." (HABER MERKEZİ)