BAE, İsveç büyükelçisini Dışişleri Bakanlığına çağırdı‎

BAE, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim yakma olayları nedeniyle, İsveç'in Abu Dabi Büyükelçisi Liselott Andersson'a protestosunu iletti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), İsveç'te sağcı bir siyasetçinin Müslümanların bulunduğu bölgede Kur'an-ı Kerim yakmasıyla ilgili olarak İsveç'in Abu Dabi Büyükelçisi'ni Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

Anadolu Ajansı'nın BAE resmi ajansı WAM'dan aktardığı habere göre, BAE'nin Uluslararası İşbirliğinden Sorumlu Devlet Bakanı Rim el-Haşimi, İsveç'in Abu Dabi Büyükelçisi Liselott Andersson'u bakanlığa çağırarak, Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonuyla ilgili ülkesinin protestosunu iletti.

BAE'nin dinleri rencide eden tüm uygulamaları reddettiğini belirten Bakan Haşimi, dini sembollere ve kutsallara saygı duyulması ve provokasyonlardan uzak durulması gerektiğini ifade etti.

Haşimi ayrıca dünyanın hoşgörünün yayılmasına ve nefret ile aşırılıktan uzaklaşılmasına ihtiyaç duyduğu bir zamanda bu tür uygulamaların yalnızca daha fazla gerginliğe neden olduğunu söyledi.

BAE Dışişleri Bakanlığından dün yapılan yazılı açıklamada da İsveç'te Kur'an-ı Kerim yakılmasına tepki gösterilmiş, "nefret söyleminden kaçınılması, dinlere ve kutsallara hakaret etmekten uzak durulması" çağrısı yapılmıştı.

NE OLMUŞTU?

Danimarka ve İsveç vatandaşlığı bulunan sağcı siyasetçi Rasmus Paludan, Paskalya tatili boyunca İsveç'in başkenti Stockholm ile Malmö, Norköpin ve Jönköping kentlerinde Müslümanların kalabalık yaşadığı mahalleler ve cami önlerinde polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Paludan'ın durdurulmasını isteyen göstericilere polis müdahale etmiş, 125 polis aracı hasar görmüş, 34 polis yaralanmış, 13 kişi de gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)