Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya dışişleri bakanları Duşanbe'de

Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı çerçevesinde, Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan dışişleri bakanları Tacikistan'ın başkenti Duşanbe'de bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Ermenistan Dışişleri Bakanı Ararat Mirzoyan, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) Dışişleri Bakanları Konseyi toplantısı çerçevesinde Tacikistan’ın başkenti Duşanbe'de üçlü görüşme gerçekleştirdi.

'GÜNEY KAFKASYA'DA KALKINMA GEREKLİ'

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, toplantıda Lavrov, "Güney Kafkasya'yı barış, sürdürülebilir kalkınma ve refahın olduğu bir bölge haline getirmek istediklerini" söyledi. Bölgedeki sınırlarla ilgili sorunların çözümü, ekonomik ve ulaşım bağlarının tekrar sağlanması konuları üzerinde çalıştıklarını söyleyen Lavrov, genel olarak Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin tümüyle normalleşmesi için gerekli şartları yaratmaya çalıştıklarını kaydetti.

Azerbaycan ve Ermenistan'ın normalleşme girişimlerini memnuniyetle karşıladıklarını söyleyen Lavrov, "Görüşmelerin verimli olacağını umuyoruz. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, hükümetimizin ve Rusya Dışişleri Bakanlığının bu konuda mümkün olan her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu bir kez daha teyit ediyoruz" dedi.

NORMALLEŞMEYLE İLGİLİ GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise bakanların bölgedeki mevcut durum ile Azerbaycan, Ermenistan ve Rusya arasında imzalanan üçlü bildirinin uygulanmasına ilişkin konuları görüştükleri belirtildi. Tarafların Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi hakkında görüş alışverişinde bulunduğu kaydedildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise, Mirzoyan'ın toplantıda Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorunun çözümü için adımlar atılması gerektiği yönünde mesajlar verdiği aktarıldı. (DIŞ HABERLER)