Azerbaycan büyükelçisi: Ortak merkezde Türk askerleri olmayacak

Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Türkiye ve Rusya'nın Karabağ'daki ateşkes için kuracağa gözlem merkezinde Türk askerlerinin bulunmayacağını belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı, 11 Kasım'daki açıklamasında Ermenistan'a ulaşan Rus askerlerini Karabağ'a hareket ettiğini açıkladı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Azerbaycan'ın Moskova Büyükelçisi Polad Bülbüloğlu, Dağlık Karabağ'daki ateşkes anlaşmasının teknik kontrolünü yürütecek Rusya ve Türkiye ortak gözlem merkezinin Azerbaycan topraklarında olacağını ve merkezde Türk askerinin olmayacağını söyledi.

Sputnik'in haberine göre, Rus RBK televizyonuna konuşan Bülbüloğlu, "Bu, barışı koruma beyanının taraflarca uygulanmasının teknik kontrolüne ilişkin karşılıklı bir Rus-Türk merkezi olacak. Türk askerlerinin burada konuşlandırılması söz konusu değil" dedi.

Türk askeri birliğinin merkezde bulunup bulunmayacağı şeklindeki ısrarlı soruya büyükelçi, "Hayır, buna ihtiyaç yok" yanıtını verdi.

Rus-Türk merkezine ilişkin çok sayıda spekülasyon olduğuna belirten Bülbüloğlu, "Durumu açıklığa kavuşturmak istiyorum: Bu merkez Azerbaycan topraklarında olacak. Yerini, Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşma çerçevesinde Azerbaycan makamları belirleyecek" ifadelerini kullandı.